به گزارش کیوسک خبر به نقل از خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی امروز با کلیات طرح دو فوریتی تقلیل مجازات حبس تعزیری با ۱۱۵ رأی موافق، ۶۳ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۸ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
اقای الهیار ملکشاهی رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در جریان بررسی رد این طرح که پیش از رأیگیری کلیات رسیدگی شد، گفت: کمیسیون به دلیل وجود قوانین مرتبط و عدم نیاز به قانونگذاری جدید و پیشبینی نهادهای تخفیف مجازات در قوانین اخیرالتصویب مجلس و همچنین به دلیل ایجاد تغییرات گسترده در ساختار مجازات تعیین شده در قوانین جزایی و نیز به دلیل کاهش اثر بازدارندگی مجازاتها و به تبع آن تضییع حقوق شهروندان و جامعه با این طرح مخالف است.
اعلام وصول استعفای کاظم جلالی در مجلس
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی از اعلام وصول استعفای آقای کاظم جلالی، نماینده مجلس خبر داد.
آقای عبدالرضا مصری، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی امروز سه شنبه از اعلام وصول استعفای آقای کاظم جلالی نماینده مردم تهران ری و شمیرانات، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی خبر داد. قرار است بررسی این استعفا هفته آینده در دستور کار مجلس قرار گیرد.
گفته میشود آقای جلالی قرار است سفیر ایران در روسیه شود.
اعلام وصول ۳ سوال از وزرای بهداشت، نفت و راه و شهرسازی
عضو هیئت رئیسه مجلس موارد اعلام وصول شده را قرائت کرد.
آقای علی اصغر یوسف نژاد در نشست علنی صبح امروز موارد اعلام وصول شده را به شرح زیر قرائت کرد:
– سوال ملی اقای محمدحسین فرهنگی نماینده تبریز، آذرشهر، اسکو از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص علت تخلفات مالی و ضعف مدیریت در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان شرقی.
– سوال ملی اقایان محمدرضا نجفی و محمدجواد فتحی نمایندگان تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس از وزیر نفت در خصوص عدم اقدام عملی برای جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه نفت و عدم پیشرفت مناسب در بخشهای مربوط به بهینهسازی مصرف سوخت.
– سوال ملی اقای روحاله بابایی صالح نماینده بوئین زهرا از وزیر راه و شهرسازی در خصوص بیعدالتی در توزیع اعتبارات و امکانات و بیتوجهی به وضعیت ناهنجار راههای مواصلاتی بین شهری و روستایی.
همچنین اقای مهرداد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود از سوال خود از وزیر دادگستری در خصوص اقدامات صورت گرفته درباره جزء (۱) بند (پ) ماده (۱۱۳) قانون برنامه ششم توسعه اعلام انصراف کرد.
موافقت با راه اندازی سرویسهای هوایی ایران و کویت
نمایندگان مجلس به لایحه موافقتنامه سرویسهای هوایی دو جانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت رای مثبت دادند.
آقای صدیف بدری در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به لایحه موافقتنامه سرویسهای هوایی دو جانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت، گفت: با توجه به اهمیت توسعه روابط حمل و نقل هوایی و ضرورت تحکیم و پایدار سازی این روابط از طریق اسناد و معاهدات حقوقی بینالمللی در این زمینه و در راستای تأسیس و بهرهبرداری سرویسهای هوایی دو کشور ایران و کویت به عنوان اعضای اصلی کنوانسیون هواپیمایی کشوری بینالمللی این لایحه را تهیه و ارائه کرده اند.
نماینده مردم اردبیل، نمین، نیر، سرعین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: پیشنویس این موافقتنامه بین دولت ایران و دولت کویت در جریان سفر امیر کویت و هیأت همراه در خرداد سال ۹۳ از سوی وزیر امور خارجه کشورمان و معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه کویت به امضای اولیه طرفین رسیده است.
وی توضیح داد: طبق آخرین یادداشت تفاهم همکاری دو جانبه هوانوردی در سال ۹۳ به امضا رسیده است، شرکتهای هواپیمایی ایران از جمله ایران ایر، ایر تور، آسمان، ماهان، کیش ایر، کاسپین، تابان، زاگرس، قشم ایر، معراج و آتا به عنوان طرف ایرانی مشخص شده است.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: شرکتهای هواپیمایی کویت از جمله کویت ایر ویز، جزیره ایر ویز، الوطنیه به عنوان شرکت طرف مقابل تعیین شده است؛ تعدادی از این شرکتهای بین دو کشور نسبت به حمل بار و مسافر فعالیت میکنند.
این عضو کمیسیون عمران توضیح داد: معافیتهای گمرکی که در این موافقتنامه لحاظ شده است، دو طرفه است و همچنین هر دو کشور میتوانند از قطعات یدکی، سوخت و خوراکی استفاده کنند، در واقع امتیازهایی که در موافقتنامه آمده است برای هر دو کشور لحاظ میشود، از این رو این موافقتنامه در شرایط تحریمی برای ایران مناسب است.
بر این اساس نمایندگان مجلس با لایحه موافقتنامه سرویسهای هوایی دو جانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت با ۱۵۶ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۷ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
مخالفت مجلس با بررسی یک فوریتی طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری به صورت یک فوریت مخالفت کردند.
نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس شورای اسلامی با بررسی طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری به صورت یک فوریت مخالفت کردند.
آقای حسینعلی حاجی دلیگانی به عنوان درخواست کننده یک فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری، گفت: اصل موضوع یک فوریت این طرح است و مجلس ۱۰ روز برای ارائه نظرات کارشناسی فرصت دارد.
وی ادامه داد: این موضوع مهمی است و باید کار کارشناسی بیشتری روی آن انجام شود و اثرات آن توسط کارشناسان قضایی بررسی شود.
نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی، افزود: باید نظرات قوه قضائیه را هم داشته باشیم و با توجه به اهمیت موضوع طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری نیاز به زمان بیشتری برای بررسی دارد.
آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی
جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست آقای مسعود پزشکیان آغاز شد.
دستور کار جلسه علنی صبح امروز سه شنبه مجلس شورای اسلامی به این شرح است:
– گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقتنامه سرویسهای هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت کشور کویت.
– گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درمورد طرح دو فوریتی تقلیل مجازات حبس تعزیری.
– گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد حادثه آتش سوزی مدرسه دخترانه در زاهدان.
– گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح اصلاح ماده (۱۳۳) قانون مالیاتهای مستقیم.
– گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از قراردادهای منعقده برای تأمین هواپیما و نوسازی سیستمهای ناوبری هوایی توسط وزارت راه و شهرسازی.
– گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه موافقتنامه چارچوب تسهیل تجارت بدون کاغذ فرامرزی در آسیا و اقیانوسیه.
همچنین در جلسه علنی امروز وزیر جهادکشاورزی برای پاسخ به سوال آقای احمد مرادی نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و بندر خمیر حاضر میشود.
>>> گفتنی است؛ اقای عبدالرضا مصری نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با به صدا درآوردن زنگ پایان نشست علنی امروز ، جلسه بعدی مجلس را روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه رأس ساعت ۸ با ادامه دستور کار هفتگی اعلام کرد.