مأموریت رئیس مجلس به کمیسیون انرژی

رئیس مجلس شورای اسلامی، درباره ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها، به کمیسیون انرژی مأموریت داد که گزارش جامع ناترازی انرژی را تدوین کند تا با تدابیر لازم، مردم در ماه‌های پیش رو به مشکل دچار نشوند.

محسن پاکنژاد در جلسه امروز  در پاسخ به سوال ملی محمدمنان رئیسی نماینده قم، کهک و جعفرآباد و ۵۹ نفر از نمایندگان درباره علت اهمال و بی توجهی و ذخیره سازی سوخت نیروگاه ها اظهار داشت: ناترازی حامل‌های انرژی دستاورد سه ماهه، سه ساله و ۶ سال قبل نیست و این مشکل دستاورد عملکرد و تصمیماتی است که حدود سه دهه دستگاه‌های ذی‌ربط در حوزه انرژی داشتندناترازی انرژی از دولت سیزدهم ایجاد شده است و رشد ۸ درصدی مصرف خانگی از دیگر علل ناترازی انرژی است.

وزیر نفت در خصوص ناترازی حامل های انرژی گفت :  محدودیت‌ها و ساختارهای مرتبط با چالش‌های انرژی را از جمله دلیل این مشکلات دانست . وی افزود: ۱۰ ماه پیش در اردیبهشت ۱۴۰۳، وزیر وقت نفت جناب آقای اوجی خطاب به دبیر عالی شورای امنیت ملی نکاتی درباره وضعیت سوخت رسانی در سال جاری مطرح کرد، همه این نامه به دلیل طبقه‌بندی حفاظتی قابل بیان نیست، اما در بخشی از این نامه آقای وزیر اعلام می‌کند با توجه به اینکه تامین نفت، گاز (گازوئیل) بیش از عملکرد سال گذشته، برای جبران وجود ندارد، ضروری است جبران کسری گاز از طریق مصرف نفت کوره انجام شود.وی اضافه کرد: نکته دوم اینکه در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال ۱۴۰۲، حدود ۸ درصد رشد مصرف در بخش تجاری، خانگی و صنایع مواجه بوده‌ایم.پاکنژاد درباره راهکار ارائه شده برای این موضوع تصریح کرد: برای جبران کاهش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها باید سبد سوخت نیروگاهی به درستی مدیریت شود و در سبد سوخت نیروگاهی که شامل نفت کوره و گاز است، از نفت کوره تا سقف مشخصی که در ابلاغیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به آن پرداخته شده، استفاده شود.
وزیر نفت خاطرنشان کرد: مدیریت صحیح مصرف انرژی و اجرای به‌موقع سیاست‌های سوخت جایگزین، می‌توانست مشکلات تأمین گاز و نفت گاز را کاهش دهد و از بحران‌های احتمالی در آینده جلوگیری کند.

آقای قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، پس از شنیدن توضیحات آقای پاک‌نژاد درباره ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها، به کمیسیون انرژی مأموریت داد که گزارش جامع ناترازی انرژی را تدوین کند تا با تدابیر لازم، مردم در ماه‌های پیش رو به مشکل دچار نشوند.