کیوسک خبر: رئیس پلیس راهور ناجا گفت: گرفتن تست سلامت روان از رانندگان پرخطر ناوگان حمل و نقل عمومی از برنامه های پلیس راهور است.
سردار سیدکمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا در نشست خبری به اهداف پلیس راهور در سال جاری اشاره و اظهار داشت: توسعه انضباط ترافیکی,کاهش سوانح و تصادفات, ارائه خدمات مطلوب و تحول و هدشمندسازی ۴ ماموریت اساسی و از جمله اهداف پلیس راهور ناجا در سال ۹۹ است.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: در سال گذشته نیروی انتظامی ۷۰ میلیون خدمت به مردم ارائه داد که ۳۵ میلیون آن توسط پلیس راهور ناجا بوده است.
سردار هادیانفر به حوزه تصادفات اشاره و بیان کرد: در حوزه کاهش سوانح رانندگی اقدامات گستردهای انجام شده و پس از دو سال که شاهد توقف کاهش و افزایش تصادفات بودیم.در سال ۹۸ با همکاری همه دستگاهها تصادفات ۱/۴ دهم کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه در چهار ماه نخست سال ۱۳۹۹ شاهد کاهش سوانح رانندگی شاهد بودیم، گفت: در راستای همکاری دستگاهها درخواست کردیم که به استناد ماده ۱۰۸ کمیسون ایمنی راهها، طرح نجات اجرا شده و سهم دستگاهها در این خصوص مشخص شود.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه دو هزار دوربین به دوربینهای سطح جادهها اضافه خواهد شد، گفت: تفاهمنامه کنترل الکترونیک ترافیک با وزارت راه به امضا رسیده است و اجرایی خواهد شد؛ همچنین موضوع (ETC) دریافت الکترونیک عوارض در عوارضیهای سراسر کشور برای کاهش ترافیک و اتلاف وقت اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: مدیریت سرعت در جاده های کشور در سه استان به صورت پایلوت انجام می شود و امیدوارم طرح ایمنی سرعت از شهریور ماه اجرا شود چرا که بیشترین علت تصادفات جاده ای افزایش سرعت بوده و ۳۴ درصد تصادفات و ۷۰ درصد جانباختگان در جاده های کشور است.
سردار هادیانفر اعلام کرد: در حوزه برخورد با رانندگان پرخطر “تست روانی” از رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی از دیگر برنامه های ما است; البته ما از همه رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی تشکر می کنیم چراکه قوانین را رعایت می کنند; البته بعضاً برخی رانندگان رعایت نمی کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: از شهرداری هایی که ماده ۱۰۸ را اجرا کردند تشکر می کنیم و امیدواریم بتوانند دو هزار نقطه حادثه خیز که هنوز در شهرها باقی است را برطرف کنند; سال گذشته نیز ۷۰ نقطه حادثه خیز در جاده ها برطرف شد.
رئیس پلیس راهور ناجا به آمار شماره گذاری خوردو پرداخت و تصریح کرد: ۲۲ درصد وسایل نقلیه نوشماره افزایش داشته و ۲۵۸۱۵۷دستگاه شماره گذاری شده است.
سردار هادیان فر گفت: مقرر شد هیچ خودرویی بدون پلاک از شرکت خودروسازی خارج نشود و این مسؤولیت خطیر برعهده پلیس بوده و ما در کمتر از ده روز شرایطی ایجاد کردیم که همه خودروها پلاک شوند و تلاش پلیس راهور به صورت شبانه روز جواب داده است. امروز دیگر ما فروش سبدی و فروش خودرو بدون پلاک نداریم.
سردار هادیانفر با بیان اینکه امسال یک میلیون و ۱۷۶ هزار و ۹۹۷ نقل و انتقال خودرو صورت گرفته است تصریح کرد: از نیمه دوم سال گذشته تا به امروز، ۵۲ درصد نقل و انتقال خودرو افزایش پیدا کرده است; در این راه تلاش کردیم تا پروتکل های بهداشتی رعایت شود.
رئیس پلیس راهور ناجا اعلام کرد: یک میلیون و ۵۱۴ هزار شمارهگذاری اعم از نوشماره، موتورسیکلت و اسقاط خودرو را در چهار ماه امسال انجام دادیم، متاسفانه کمتر از چهار هزار دستگاه خودرو اسقاط شده درحالیکه بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ خودروی وارداتی را پلاک کردیم.
وی با اشاره به کاهش ۵۸ درصدی صدور گواهینامه در سال جاری گفت: علت این کاهش تعطیلی آموزشگاههاست; در این مدت ۱۵۱ هزار نفر به ۴۰ میلیون دارندگان گواهینامه در کشور اضافه شد که تا یک سال اجازه رانندگی در جاده ها را ندارند.
رئیس پلیس راهور ناجا با اعلام فعالیت ۱۳ هزار افسر اخطارنویس در کشور گفت: به تأکید فرمانده نیروی انتظامی و شرایط موجود به همکاران ابلاغ کردیم در اعمال جریمه به سرعت عمل نکنند و در صورتی که تخلف حادثهساز وجود داشت این کار انجام شود، تاکید کردیم توقیف وسیله و انتقال به پارکینگها به حداقل ممکن برسد و ابتدا در این زمینه اعمال جریمه صورت گیرد.
سردار هادیانفر ادامه داد: مجدداً ابلاغ شد که وسایلنقلیه بالای یک میلیون جریمه که با خانواده در جادهها در حال تردد هستند، مطلقاً توقیف نشوند، در هفته گذشته برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو پیامک زدیم که جریمه آنها بالای یک میلیون است البته زمانی راننده شرایط مساعد ندارد و بد رانندگی میکند ابلاغ کردیم که خودرو بطور ساعتی توقیف شود.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه بیشتر اعمال جریمه از طریق دستافزار انجام میشود، گفت: مردم میتوانند از راههای مختلف جریمه خود را پرداخت کنند البته ۱۴ درصد از قبض ها دستی است.
وی گفت: افراد به سرعت قبض جریمه ها را پرداخت نکنند تا برای آنها پیامک حاوی شناسه پرداخت و قبض بیاید، اگر پیامک نیامد یعنی اینکه شماره فرد در سیستم پلیس راهور وجود ندارد که باید شماره به روز شود.
سردار هادیانفر با بیان اینکه برخی از بانکها وجوه جریمه را تا ۳۶ ساعت در بانک نگهداری میکنند که خلاف قانون است، یادآور شد: به تعدادی از آنها تذکر داده و گفتیم اگر اصلاح نکنند دسترسی آنها را قطع میکنیم.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه در چهار ماهه نخست سال بیش از ۳۱ میلیون و ۸۹۶ هزار جریمه اعمال شده، گفت: اعلام کردیم که در مواجهه با تخلفات حاشیهای ابتدا تذکر صورت گیرد.
سردار هادیانفر با بیان اینکه در روز گذشته ۱۷ میلیون و ۱۲۳ هزار و ۹۱۲ تردد در جادهها داشتیم که نسبت به سال گذشته فقط ۱۶ درصد کاهش داشت، اظهار کرد: بعد از برداشته شدن فاصلهگذاری اجتماعی، تقریباً ۵۶ درصد ترددها افزایش پیدا کرد;البته باید گفت که ۷۰ درصد ترددها در کشور در محورهای شمالی کشور صورت میگیرد.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: در مجموع از ابتدای سال تا روز ۱۳ مرداد ۹۹، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲۲ درصد کاهش تردد ثبت شده است.
وی افزود: در بهار سال جاری، ۱۶.۱ درصد کاهش فوتیهای ناشی از رانندگی داشته ایم اما تصادفات به مرور رو به افزایش است. در جمع چهار ماهه نیز ۴۱ درصد در انواع تصادفات و ۲۵ درصد در فوتی کاهش داریم البته شاخص اصلی آمار پزشکی قانونی است که هنوز برای چهار ماهه اعلام نشده است.
سردار هادیانفر با بیان اینکه پلیس راهور دنبال تعامل است، تصریح کرد: عزیزان بعضاً در ثبت و دفترخانهها مصاحبههایی انجام داده و ذهن مردم را مخدوش میکنند، به این عزیزان توصیه میکنیم ماده ۲۹ را خوب مطالعه و از کارشناسان حقوقی خود استفاده کنند، این قانون نیاز به استنتاج و تفسیر ندارد و آئیننامه کاملاً تصریح کرده که هر کسی که قصد نقل و انتقال خودرو دارد باید به مراکز پلیس مراجعه کند تا فرد، اسناد و وسیله نقلیه احراز شود و این قانون شفاف است.
وی افزود: همچنین گفته اند اسناد پلیس، رسمی نیست، این افراد ماده هزار و ۲۸۷ قانون مدنی را حتماً مطالعه کنند، در آنجا تصریح شده اسنادی که نزد مأموران رسمی در حدود صلاحیتشان تنظیم شده، اسناد رسمی تلقی میشوند، آیا پلیس مأمور رسمی است یا نیروی دفترخانه؟ هیچ اصراری به مردم نداریم که به دفترخانه بروند حتی میتوانیم مالیات را خودمان دریافت کنیم نباید ذهن مردم را در این رابطه مخدوش کنند، مراجعه به دفترخانه اختیاری است.
سردار هادیانفر با اشاره به افزایش شدید ترددهای درونشهری، گفت: نبود طرح ترافیک در تهران منجر به افزایش ۷۰ درصدی تردد شده و مردم باید از سفرهای درون و برونشهری پرهیز کنند.
رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه تلاش داریم تا روز یکشنبه هفته آینده نوبتدهی اینترنتی برای مراکز شمارهگذاری در تهران انجام شود، خاطرنشان کرد: توصیه میکنیم در شرایط کرونایی افرادی سه ماهه وکالتنامه بگیرند و از وکالتهای چند روزه خودداری کنند. هیچ ضرورتی ندارد صبح زود به مراکز شمارهگذاری کنند، این مراکز در بعدازظهرها خلوت است.
سردار هادیانفر خاطرنشان کرد: تعداد زیادی از همکاران ما در این مراکز مبتلا به کرونا شدند و یکی از همکاران ما در هفته گذشته در مرکز شمارهگذاری میثم بر اثر کرونا فوت کرد، خواهشمندیم هموطنان در این رابطه نکات لازم را رعایت کرده و پس از کامل شدن مدارک خود به مراکز شمارهگذاری مراجعه کنند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی با اشاره به تسهیلات پلیس راهور با توجه به هفته ولایت، گفت: تقسیط جرائم تا آخر ماه برای وسایلنقلیه توقیفی در پارکینگها انجام میشود و هموطنان میتوانند در طول یک سال جریمه آنها پرداخت شود همچنین صدور کارت و سند سبز خودرو نیاز به بازدید دارد که بازدید را حذف کردیم.
وی خاطرنشان کرد: بحث بخشودگی دفترچه کار رانندگان حمل و نقل عمومی، افزایش زمان کار مراکز راهور تا ساعت ۱۶ از دیگر این تسهیلات است.