• خانه
  • علم و دانش
  • کرمی در گفتگو با رادیو اقتصاد تاکید کرد: لزوم اجرای کامل سند راهبردی امورنخبگان

کرمی در گفتگو با رادیو اقتصاد تاکید کرد: لزوم اجرای کامل سند راهبردی امورنخبگان

به گزارش کیوسک خبر پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتگو با رادیو اقتصاد بر لزوم اجرای کامل سند راهبردی امور نخبگان در کشور تاکید کرد.

کرمی افزود: این سند نحوه هدایت، حمایت، جذب، شناسایی و روند رو به رشد نخبگان کشور را از سوی بنیاد ملی نخبگان و سایر دستگاه های اجرایی معین و مشخص می کند.

وی همچنین اظهارداشت: سند مزبور از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین، تصویب و در سال ۱۳۹۱ ابلاغ و به عنوان یک قانون در حوزه نخبگانی کشور مورد استفاده قرار می گیرد.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: بخشی از این سند اجرایی و بخش دیگر هنوز اجرایی نشده است.

وی افزود: بخش های مربوط به شناسایی و حمایت از نخبگان اجرایی اما در بکارگیری نخبگان هنوز ناهماهنگی های زیادی در بین دستگاه ها به چشم می خورد.

کرمی بیان داشت: بنیاد ملی نخبگان یک دستگاه هماهنگ کننده و سیاست گذار است و باید با کمک سایر دستگاه های اجرایی و عمومی در بکارگیری نخبگان اقدام کند.

وی به رادیو اقتصاد گفت: متاسفانه هنوز در زمینه بکارگیری نخبگان مشکلات جدی در کشور وجود دارد و یکی از گلایه های مهم نخبگان جوان جامعه نیز همین مسئله است.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: آنچه که اکنون حائز اهمیت و همینطور مورد تاکید مقام معظم رهبری است اجرای کامل و روزآمد کردن این سند می باشد.

وی اظهارداشت: بطورکلی از زمان ابلاغ تاکنون ۱۰ سال از عمر سند راهبردی امور نخبگان در کشور می گذرد از اینرو می طلبد سند مزبور با توجه به پیشرفت های روز افزون و نوآوری ها در حوزه علم و فناوری بازنگری و روزآمد شود.

کرمی ضمن تاکید هرچه بیشتر بر همکاری و هماهنگی دستگاه های اجرایی در جذب و بکارگیری نخبگان به رادیو اقتصاد گفت: برخی دستگاه در این زمینه تعامل و هم افزایی خوبی با بنیاد ملی نخبگان دارند اما متاسفانه در برخی از حوزه ها این همکاری ها بسیار ضعیف و با مشکلاتی مواجه است.

وی افزود: این مشکلات ناشی از قوانین پالایش نشده و گاهی دست و پاگیر است بنابراین قوانین مزبور باید بوسیله مجلس یا خود شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهارداشت: برای مثال نخبگانی که در حوزه آموزش و هیئت علمی دانشگاه ها حضور دارند به راحتی جذب نمی شوند چرا که هر دانشگاهی در این زمینه بصورت مستقل عمل می کند.

وی گفت: گروه هایی در کشور وجود دارد که امکان ورود دانشجویان نخبه به این گروه ها به راحتی میسر نیست بنیاد ملی نخبگان در این زمینه دچار دردسر و تکلف می شود از اینرو ضرورت دارد قوانینی در حوزه مدنظر تدوین، تصویب،ابلاغ یا قوانین دست و پاگیر گذشته مورد پالایش قرارگیرد.

کرمی افزود: بطور کلی دانشگاه های کشور حالت مستقل و نیمه مستقل دارند و هرکدام مطابق داشته های خود تصمیم گیری می کنند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه در خصوص رفع این مشکلات چه باید کرد، اظهارداشت: ضمن تعامل و هم افزایی بین دستگاهی ضرورت دارد اهالی خانه ملت قوانین الزامی آورتری برای این حوزه تدوین و تصویب کنند.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: متاسفانه در شرایط حاضر پذیرش نوآوری ها و دیدگاه های اجرایی نخبگان در بخش های صنعتی و اقتصادی کشور با مشکلاتی روبه رو ست.

وی افزود: قانون و بخشنامه در کشور وجود دارد اما الزام آور نیست یعنی دستگاه های صنعتی را مکلف نکرده برای مثال سالانه فلان تعداد نخبه را به خدمت گیرند.

کرمی ضرورت تاکید بربکارگیری نخبگان در بخش صنعت و اقتصاد کشور اظهارداشت: تمام این قوانین و بخشنامه ها بیشتر جنبه تشویقی دارد تا تکلیفی!.

وی به رادیو اقتصاد گفت: پذیرش نخبگان جوان در حوزه های مختلف تولیدی و صنعتی کشور مستلزم ارائه مشوق ها و حمایت های قانونی است.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: برای مثال اگر هر کارخانه ای فلان تعداد نخبه معرفی شده از سوی بنیاد ملی نخبگان را جذب کند از مشوق های مالیاتی، تسهیلاتی، قانونی و حقوقی بهره مند می شود.

وی اظهارداشت: تحلیل کلی اینکه شناسایی، هدایت و آموزش نخبگان خیلی به درد جامعه نخواهد خورد مهم اینکه از ظرفیت نخبگانی کشور به بهترین وجه ممکن استفاده شود.

کرمی تاکید کرد: دانشگاه ها، مراکز صنعتی و اقتصادی کشور در پذیرش نخبگان و نوآوری ها باید بیش از گذشته عمل کنند.
وی گفت: ایران از حیث دفاعی امروز یکی از بهترین و پیشرفته ترین قدرت های دفاعی در جهان و منطقه شناخته می شود.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: عامل اصلی این پیشرفت بهره گیری درست از ظرفیت های علمی، تحقیقاتی و نخبگانی کشور بوده است.

وی اظهارداشت: حال اگر مملکت بخواهد در سایر عرصه ها طعم شیرین این پیشرفت ها را بچشد باید دانشگاه به عنوان مراجع تولید علم با روی گشاده نخبگان را پذیرش کنند و صنعت هم اگر می خواهد صنعت نوآور و روز آمدی باشد باید با شادمانی هرچه تمامترآغوش خود را به روی جامعه نخبگانی باز کند.

کرمی تصریح کرد: بدون شک با تعامل و هم افزایی صنایع و نخبگان بطور حتم تولید بهره‌ورتر و شرایط اقتصادی بهبود می‌یابد.

وی به رادیو اقتصاد گفت: برای توسعه و پیشرفت باید از سرمایه های جوان و نخبگان جامعه به نحو احسن استفاده کرد.

مشاور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: سرمایه انسانی همواره نقش مهمی در فرآیند پیشرفت جوامع داشته است.
وی اظهارداشت: توسعه اقتصادی، صنعتی، فناوری و بسیاری مورد دیگر در دنیا مرهون سرمایه های انسانی است.

کرمی در ادامه یادآورشد: نیروی انسانی متخصص و کار آمد موتور محرکه توسعه پایدار در هر کشور به شمار می رود.

برنامه «روی خط اقتصاد» کاری از گروه کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد است که از شنبه تا پنجشنبه هر روز ساعت ۱۹ به مدت ۵۵ دقیقه به تهیه کنندگی «سید وحید موسوی، حمید رضا کجوری، مهدی شیار و مطهره محرابی» با هدف تحلیل و بررسی مهمترین خبرهای اقتصادی ایران و جهان به منظور اطلاع رسانی و آگاه کردن مخاطبان بر روی موج اف ام ردیف ۹۸ مگاهرتز قرار می‌گیرد وعلاقه مندان می‌توانند برای دریافت فایل صوتی برنامه به سایت این رادیو مراجعه کنند.