کیوسک خبر: رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به موارد نادر لخته شدن خون در تزریق واکسن آسترازنکا گفت: بر اساس آخرین اطلاعیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده از واکسن آکسفورد-آسترازنکا در افراد بالای ۳۰ سال منعی ندارد و برای افراد زیر ۳۰ سال نیز واکسن جایگزین برای تزریق پیشنهاد می شود.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا ناجی – رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: به طور کلی خطر لخته شدن خون در واکسن های وکتوری کرونا همانند واکسن آکسفورد-آسترازنکا، اسپوتنیک وی و یا جانسون-جانسون تقریبا یکسان است.
وی افزود: بر اساس آمار به ترتیب خطر لخته شدن خون در واکسن آسترازنکا چهار در یک میلیون، اسپوتنیک سه نفر در یکمیلیون جمعیت و جانسون – جانسون یک نفر در یک میلیون است.
ناجی عوارض واکسیناسیون را در مقایسه با مزایای آن بسیار نادر و ناچیز دانست و عنوان کرد: نباید از مزایای استفاده از واکسن ها چشم پوشی کنیم.
استاد دانشگاه در ادامه واکنش و تصمیمات کشورهای مختلف به عوارض واکسن های وکتورال را مورد توجه قرار داد و افزود: با توجه به این که با افزایش سن، میزان عارضه نادر لخته شدن خون در پی استفاده از واکسن ها کاهش پیدا می کند، برخی کشورهای اروپایی تصمیم گرفته اند این واکسن ها را برای افراد بالای ۳۰ سال استفاده کنند.
وی از آخرین پژوهش ها درباره اثرگذاری و عوارض واکسن های وکتوری همانند آسترازنکا خبر داد و تاکید کرد: طبق این تحقیقات ریسک استفاده از واکسن در افراد بالای ۳۰ سال به مراتب کمتر است.
به گفته دکتر ناجی، در کشور ما بر اساس آخرین اطلاعیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی استفاده از واکسن آکسفورد-آسترازنکا در افراد بالای ۳۰ سال منعی ندارد و مسوولان و سیاست گذاران طبق آخرین تحقیقات تصمیم گرفته اند به افراد زیر ۳۰ سال واکسن جایگزین برای تزریق پیشنهاد کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه استفاده از قرص های آسپرین برای پیشگیری از عوارض احتمالی واکسیناسیون را بی تاثیر دانست و گفت: آسپرین برای پیشگیری از عوارض احتمالی واکسن های وکتوری کرونا بی تاثیر است و به طور کلی هیچ دستورالعمل علمی پیشگیرانه ای در این زمینه وجود ندارد.
ناجی ادامه داد: پوشش واکسیناسیون توسط واکسن های وکتوری همچون آسترازنکا در کشورهای اروپایی همچون انگلستان و آلمان در بالاترین سطح تا به امروز انجام شده است.
رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه هرگونه شایعه پراکنی و ایجاد ترس و دلهره با هدف بزرگنمایی عوارض واکسیناسیون را مورد انتقاد قرار داد و عنوان کرد: سبک زندگی ماشینی، کم تحرکی در اندام ها، کشیدن سیگار، استفاده از قرص های هورمونی ضدبارداری و یا ابتلا به کرونا هزاران برابر خطرات بیشتری در مقایسه با واکسیناسیون و عوارض نادر و احتمالی آن دارد.
بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، این استاد دانشگاه در خاتمه گفت: باید به افراد جامعه برای واکسیناسیون اطمینان خاطر داد چرا که در کنترل کووید ۱۹ و کاهش مرگ و میر منطق و اعتماد به علم سرلوحه تصمیمات است.