به گزارش «کیوسک خبر» به نقل از روزنامه خراسان، دو تصویر توسط کاربران در فضای مجازی باهم مقایسه شد که بازتاب زیادی هم داشت. در تصویر پایین چهره های مطرح سینمای جهان را می بینیم که در حال استفاده از وسایل نقلیه عمومی و در کنار مردم هستند و در تصویر بالا برخی سلبریتی های وطنی دیده می شوند که در کنار افراد تنومندی که به بادیگارد معروف اند راه می روند. پدیده ای که این روزها با عنوانی به نام محافظ شخصی یا بادیگارد برای بسیاری از چهره ها و آدم های پولدار جذابیت پیدا کرده است. بعید است در مراسمی که سلبریتیها در آن حاضر می شوند، حضور چند آدم تنومند با اندامی ورزیده و عینک آفتابی بر چشم را در کنار سلبریتی ها ندیده باشید. از شیلا خداداد در مراسم رونمایی از کتابش گرفته تا خواننده هایی چون محسن ابراهیم زاده و آرمین زارعی (آرمین توایافام)، خواننده زیرزمینی موسیقی برای حضور در بین مردم از بادیگارد استفاده می کنند.
پز اجتماعی یا مراقبت؟
از تصاویری که در چند وقت اخیر در فضای مجازی مدام دست به دست میشود و مردم در شبکههای اجتماعی آن ها را بازنشر می کنند می توان تصاویر زیادی از بازیگران، خواننده ها و ورزشکارانی را دید که از تیم محافظت و تشریفات یا همان بادیگارد استفاده میکنند و واکنشهای مختلفی را هم شاهد بوده ایم. بعد از این که ویدئو و تصاویری از احمد ایراندوست که خیلیها او را با نقش غول برره میشناسند و از قضا خود او هم گویا زمانی شغل بادیگاردی داشته ! در فضای مجازی پخش شد، بسیاری از کاربران این کار را مانور تجمل دانستند و این حرکت را نوعی پز اجتماعی قلمداد کردند. عدهای دیگری از کاربران میگویند مگر قرار نبود چهرههای هنری مردمی باشند؟ در عین حال در گفت و گو با کسانی که در این حوزه مشغول کار هستند، آن ها معتقد بودند که این کار برای نظم دادن اوضاع انجام میشود چون وقتی یک سلبریتی در یک محفل همگانی حضور پیدا میکند علاوه بر به هم ریختن شرایط و هرج و مرج متأسفانه افرادی هستند که با ابراز علاقههای اشتباه میتوانند دردسرساز باشند. به همین دلیل تیم های حفاظت و محافظان تلاش میکنند از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کنند.
مشخصات بادیگاردها
تنومندانی با کت و شلوارهای یک دست، هندزفری به گوش، عینک دودی به چشم و قدی بلند که وقتی با آنها رو به رو میشوی انگار دیواری بزرگ جلوی چشمانت را گرفته است. اینها مشخصات ظاهری اشخاصی است که کم و بیش نگاههای مان به دیدنشان در مراسمهای بزرگ و محفلهای پروپیمان عادت کرده است و ما آنها را با اسمهای مختلفی مثل بادیگارد، تیم حفاظت، تیم تشریفات و… میشناسیم. اما برای آشنایی بیشتر با یکی از شرکتهای معروف در زمینه تشریفات تماس گرفتیم و مدیر شرکت درباره مشخصات محافظ شخصی این گونه گفت: «ما دو نوع محافظ داریم، محافظ هایی که فقط قد بلندی دارند و تنومندند و محافظ هایی که در کنار مشخصات ظاهری دوره های مخصوص بادیگاردی را هم دیده اند اما در کل باید بیش از ۲۶ سال سن و بالای ۱۸۰ سانتی متر قد و بیشتر از ۱۰۰کیلوگرم وزن داشته باشند». او درباره توانایی محافظ های دوره دیده افزود: «این افراد دوره های، دفاع شخصی، آموزش تئوری امورحفاظتی، آشنایی با قوانین ومقررات حقوق، مدیریت بحران، زبان بدن،کمک های اولیه، اطفای حریق و آموزش های پیشگیری از خطر را دیده اند».
دستمزد بادیگاردها
شاید برای تان جالب باشد که بدانید این آدمهای تنومند که به عنوان محافظ شخصی فعالیت میکنند برای هر شیفت کاری چقدر دستمزد میگیرند؟ در کشورهای غربی مثل آمریکا بادیگاردهای شخصی به ازای هر ساعت حدود ۱۰۰ دلار دستمزد میگیرند. در ایران، اما کمی متفاوت است. در ایران بادیگاردها به صورت ساعتی، روزانه و ماهانه حقوق میگیرند. بادیگاردهایی که فقط اندام تنومند دارند ساعتی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، روزانه ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان و ماهانه پنج میلیون تومان، اما بادیگاردهای حرفهای و دوره دیده معمولا ساعتی ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، روزانه ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تومان و ماهانه بین ۱۰ تا ۱۵ میلیون دستمزد میگیرند.
بادیگارد؛ شغلی قانونی یا غیرقانونی؟
نکته جالب توجه شغل محافظت از افراد این جاست که با وجود شرکت های زیاد خدمات دهنده و بادیگاردهایی که هر روز در فیلم و عکس های بازیگران، خواننده ها، ورزشکاران و بچه پولدارها می بینیم ، این شغل جایی در کشور ما ندارد تا جایی که سردار محمد شرفی سال گذشته در گفت و گو با تسنیم در واکنش به فعالیت برخی افراد و شرکتهای خصوصی با عنوان «محافظان شخصی یا بادیگارد» که سرویسهای محافظتی را به برخی افراد و از جمله سلبریتیها ارائه میدهند، اظهار کرد: «پلیس و نیروی انتظامی هیچ مجوزی برای محافظت شخصی از افراد یا فعالیت بادیگاردها صادر نکرده و نه تنها پلیس بلکه قانون نیز چنین اجازهای را نداده است».