۱۰ اتفاق که در سریال چرنوبیل به اشتباه نمایش داده شده‌اند!

سریال چرنوبیل که از شبکه HBO پخش شد توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. این سریال وقایع بعد از انفجار نیروگاه هسته‌ای چرنوبیل را که در آپریل سال ۱۹۸۶ اتفاق افتاد روایت می‌کند.

به گزارش کیوسک خبر تحقیقات گسترده‌ای درباره‌ی تاثیر این واقعه بر منطقه آغاز شده است و بر تعداد بازدیدکنندگان این منطقه افزوده شده است. توجه زیاد به جزئیات،  وقایع و حتی نوع پوشش‌ها در این سریال باعث شده که بینندگان به خوبی فضای حاکم بر شوروی سابق را درک کنند حتی آن‌هایی که به خاطر دارند اما اشتباهات  و صحنه‌های غیر‌واقعی که برای بالا بردن چاشنی درام سریال خلق شده‌اند وجود دارد.

در صورتی که سریال چرنوبیل را تماشا نکرده‌اید، این مقاله می‌تواند بخش‌هایی از داستان سریال را لوث کند.

۱۰. سقوط هلیکوپتر

صحنه دراماتیک سقوط هلیکوپتر بر اثر میزان زیاد رادیواکتیو که بر فراز نیروگاه پرواز می‌کند هرگز اتفاق نیوفتاده است. اما در فیلم‌هایی که هلیکوپتر‌ها آن زمان فیلمبرداری کرده‌اند نویز‌هایی که بر اثر رادیواکتیو ایجاد می‌شود شنیده می‌شود و در گزارشات آمده که خلبان‌ها دچار بیماری‌های مرتبط با رادیواکتیو شده‌اند.

۹. پل مرگ

عملکرد ضعیف حکومت در آن زمان باعث شد خیلی از ساکنین پرپیات در معرض رادیواکتیو قرار بگیرند بدون آنکه بفهمند و برخی نیز به پلی که به پل مرگ مشهور است رفتند تا آتش‌سوزی را ببینند اما شواهدی از مرگ این افراد وجود ندارد و میزان رادیواکتیو در آن منطقه خیلی بالا نیست.

۸. تاثیر رادیواکتیو بر روی مردم شهر پرپیات

در واقع میانگین رادیواکتیوی که بر مردم شهر تاثیر گذاشته ۳۰ میلی‌سیورت بوده است که به اندازه سه بار سی‌تی اسکن از بدن است و همین میزان هم به دلیل تعلل مسوولین در تخلیه شهر بوده است. در صحنه‌ای ما کودکان و مردم را می‌بینیم که در بیمارستان هستند متخصصین تایید کردند که ۱۳۴ مورد بیماری در میان آتش‌نشانان و پرسنل نیروگاه چرنوبیل بوده است و از مردم موردی گزارش نشده.

۷. تو در کنار یک راکتور هسته‌ای نشسته‌ای

در صحنه‌ای فوق‌العاده احساسی ما همسر حامله یک آتش‌نشان را می‌بینیم که در کنار شوهر مجروح خود نشسته است. این اتفاق با توجه به مجموعه صدای چرنوبیل حقیقی است و اتفاق افتاده است اما درام این اتفاق در سریال افزایش پیدا می‌کند و به دلیل میزان رادیواکتیوی که کودک در شکم مادر از پدر می‌گیرد می‌میرد. پزشکی آمریکایی که به درمان کارگران و آتش‌نشانان مشغول بوده می‌گوید بیماران ذره‌ای خطر برای دکتر‌ها و ملاقات‌کنندگان نداشته‌اند. مطالعات پس از واقعه چرنوبیل تایید می‌کند که تاثیری بر روی حاملگی و کودکان نداشته است.

تئوری انفجار دو تا چهار مگاتنی که بر اثر ریزش هسته راکتور گفته می‌شد که اتفاق خواهد افتاد و شهر‌های اطراف را نابود می‌کند و بخش اعظمی از اروپا را غیرقابل زیستن می‌کند غلط است. نیروگاه‌های هسته‌ای مثل بمب‌های هسته‌ای منفجر نمی‌شوند و اگر هم انفجاری رخ می‌داد به این اندازه که در سریال گفته می‌شد نبود.

۵. غواص‌ها

سه غواص قهرمان به دل آب‌های داخل مخزن می زنند تا آن‌ها را خالی کنند و جلوی برخورد سوخت هسته‌ای با آب را می‌گیرند که باور آن‌ها بر این بود که این برخورد باعث انفجار می‌شود متعاقبا در بررسی‌ها مشخص شد که مخزن‌ها تا حد زیادی خالی بودند و حتی برخورد آب با سوخت هسته‌ای شاید باعث کاهش دما می‌شد.

۴. خلبان‌های هلیکوپتر

هلیکوپتر‌هایی که شجاعانه به نزدیک راکتور می‌رفتند تا روی آن شن بریزند تاثیری روی پایین آمدن دما نداشتند و اکثرا نمی‌توانستند شن‌ها را به درستی بر روی راکتور بریزند و دمای هسته راکتور بعدا به دلایل دیگری کاهش یافت.

۳. کارگران معدن

کارگرانی که شجاعانه و به سختی تونلی را حفر کردند تا دستگاه متعادل کننده دما را نصب کنند تلاش بیهوده‌ای کردند چرا که هیچ‌وقت از این دستگاه استفاده نشد و هسته راکتور قبل از استفاده دمایش کاهش یافت.

۲. لیکودیتر‌ها

در پایان سریال نشان داده شد افرادی که استخدام شدند تا منطقه را پاکسازی کنند به حال خود رها شدند و هیچ مطالعه‌ای روی آن‌ها انجام نشد در واقع این افراد شدیدا تحت نظارت قرار گرفتند تا احتمال بروز سرطان را بررسی کنند که بی‌نتیجه ماند. احتمال سرطان بسیار خطرناک بود اما در کنار آن مشکلات دیگری در کشور‌های شوروی سابق بوجود آمدند.

۱. پیروزی یا شکست؟

در این سریال دانشمندان همانند قهرمانان پیروز می‌شوند اما در حقیقت قهرمانان زیادی در این واقعه و پس از آن تلاش کردند و جان باختند. در نهایت نیز جامعه دانشمندان همانند سیاستمداران آن زمان گناهکار شناخته شدند به علت رعایت نکردن ایمنی هسته راکتور نیروگاه چرنوبیل و عدم ‌آمادگی و پاسخگویی سریع به چنین واقعه‌ هولناکی