• خانه
  • اقتصادی
  • نیروی دورکار و ارزان قیمت و توسعه نرم‌افزار ۷۳۷ ؛ چالش جدید بوئینگ

نیروی دورکار و ارزان قیمت و توسعه نرم‌افزار ۷۳۷ ؛ چالش جدید بوئینگ

به گزارش کیوسک خبر به نقل از زومیت در حالی که بوئینگ در تلاش است تا مدل ۷۳۷ مکس را برای پرواز مجدد آماده کند. استفاده از مهندسانی با دستمزدهای پایین، ایراد جدیدی است که به این شرکت وارد‌شده است.

 بوئینگ یکی از شرکت‌هایی است که به‌خاطر دقت فراوان در طراحی محصولاتش مشهور است. اما برخی اشتباهات پایه‌ی نرم‌افزاری، منجر به سقوط دو فروند از هواپیماهای این شرکت و مرگ مسافران شده است. به‌گفته‌ی مهندسان باسابقه‌ی این شرکت، یکی از مواردی که کار را برای آن‌ها سخت می‌کرد، تأکید بوئینگ بر برون‌سپاری پروژه‌هابه شرکت‌هایی است که هزینه‌ی کمتری مطالبه می‌کردند.پس از آشکار شدن یکی دیگر از مشکلات نرم‌افزاری مدل ۷۳۷ مکس به‌وسیله‌ی سازمان‌های نظارتی ایالات‌متحده در هفته‌های اخیر، اکنون بر کسی پوشیده نیست که نرم‌افزار استفاده‌شده برای این مدل با مشکلات مختلفی روبه‌رو است و همین موجب‌شده تا این پرنده برای ماه‌ها زمین‌گیر باشد. باید بدانیم که بوئینگ این نرم‌افزار را در زمانی توسعه‌داده است که مشغول اخراج مهندسان مجرب خود بود و شرکت‌های تأمین‌کننده هم برای کاهش هزینه‌ها تحت فشار بودند.

آنطور که در گزارش خود نوشته همین فشار موجب شد تا بوئینگ و پیمانکاران ثانویه‌ی این شرکت، وابستگی بیشتری به کارگران و کارمندان موقت پیدا کنند. این افراد که برخی از آن‌ها برای کار خود تنها ۹ دلار در هر ساعت دریافت می‌کردند، اغلب از کشورهایی فاقد پیشینه‌ی عمیق صنعتی در زمینه‌ی هوافضا بودند. در این میان، تعداد کثیری از این کارکنان اهل هند بوده‌اند.

به‌گفته‌ی مارک رابین، مهندس سابق شرکت بوئینگ در بخش نرم‌افزار که در گروه آزمایش‌ها پروازی مدل «مکس» فعال بوده است، پشت بسیاری از میزهای دفاتر بوئینگ در سیاتل، افراد تازه فارغ‌التحصیل‌شده که توسط شرکت توسعه‌ی نرم‌افزار هندی HCL Technologies استخدام شده‌بودند حضور داشتند.

کدنویسانی که به استخدام HCL درآمده‌بودند کار خود را براساس مشخصه‌های تعریف‌شده توسط بوئینگ انجام می‌دادند؛ اما از لحاظ بازدهی، مهندسان بوئینگ می‌توانستند این کار را به‌صورت بهینه‌تری انجام دهند. رابین در این رابطه می‌گوید:

اغلب به‌خاطر می‌آورم که چندین‌وچند بار کدها  ارسال شده و برگردانده می‌شدند؛ چرا که کار به‌درستی انجام نشده‌بود.

البته همکاری بوئینگ با شرکت‌های هندی مزایایی را هم به‌همراه داشته است. در سال‌های اخیر، این شرکت سفارش‌های زیادی از سوی ارتش و شرکت‌های غیرنظامی هندی دریافت کرده‌است. برای مثال، می‌توان به قرارداد ۲۲ میلیارد دلاری در ژانویه‌ی ۲۰۱۷ اشاره کرد که براساس آن ۱۰۰ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ به شرکت SpiceJet تحویل می‌شدند. این سفارش، بزرگ‌ترین سفارش بوئینگ از یک شرکت هندی بود؛ در حالی که به‌طور سنتی، بازار حمل‌ونقل هوایی هند بیشتر تحت سلطه‌ی ایرباس است.

تأخیر پرهزینه

طی مطلبی، یکی از کارکنان HCL مسئولیت‌های خود پیرامون مدل ۳۷۳ مکس، که آزمایش‌ها پروازی آن در ژانویه‌ی ۲۰۱۶ شروع شد را بدین‌شرح خلاصه می‌کند:

ارائه‌ی راهکارهای سریع برای حل مشکلات تولید که موجب پیش‌گیری از تأخیر در آزمایش‌های پروازی ۷۳۷ مکس می‌شد (تأخیر در هر آزمایش پروازی خسارت مالی زیاری را به بوئینگ وارد می‌آورد).

HCL نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرده است:

این شرکت دارای روابطی قوی و طولانی با بوئینگ است. ما به کاری که برای تمام مشتریان خود انجام می‌دهیم افتخار می‌کنیم. با این حال، HCL در رابطه با کارهای خاصی که برای مشتریان انجام می‌شود اظهارنظر نمی‌کند. این شرکت هیچ رابطه‌ای با مشکلات کنونی بوئینگ ۷۳۷ مکس ندارد.

آزمایش‌ها انجام‌شده توسط سازمان هوانوردی فدرال در شبیه‌سازهای پرواز، نشان می‌دهد که مشکلات نرم‌افزاری مربوط به پرفروش‌ترین پرنده‌ی بوئینگ، از آن‌چه در ابتدا تصور می‌شد بغرنج‌تر است. آشکار شدن تأخیر در عملکرد یکی از تراشه‌های این پرنده برای واکنش در شرایط اضطراری و در زمان پردازش بیش از حد داده‌ها، مشکل جدیدی است که موجب افت ارزش سهام بوئینگ شده‌است.