کودکان ایرانی تا ۱۲ سال به طور متوسط ۵ دندان پوسیده دارند

عضو کمیته سلامت دهان انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: در حال حاضر وضعیت سلامت دندانهای کودکان زیر ۱۲ سال و تا ۱۲ سال ایران نامطلوب است و بر اساس مطالعات انجام شده در سال۸۷ تا ۹۷ در دهان هر کودک تا ۱۲ سال ۵ دندان پوسیده وجود دارد.

به گزارش کیوسک خبر، دکتر سید جلال پور هاشمی در آستانه روز دندانپزشک افزود: آمارهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حاکی از وجود ۲۰۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانی ها است در حالی که در آمارهای غیر رسمی این رقم ۴۰۰ میلیون است.
وی تصریح کرد: این آمارها در مقایسه با سایر کشورها بالا است و متاسفانه مشکل اساسی ما در کشور نبود فرهنگ عمومی در بین خانواده های ایرانی در مورد حفظ دندانهای شیری است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: دندان شیری مانند دندان دایمی است و باید آن را حفظ کرد، کودکانی که دندان شیری سالم ندارند ممکن است دچار عقب ماندگی رشد شوند.

پورهاشمی گفت: همچنین این کودکان چند برابر کودکان سالم آنتی بیوتیک مصرف می کنند و دچار کم اشتهایی و بدخلقی شده و در بزرگسالی دندانهای دایمی ناسالم و نامرتب خواهند داشت.

این متخصص دندانپزشکی اظهار داشت: مهمترین رسالت دندانپزشکان در حوزه پیشگیری است، باید خانواده ها را از عواقب دندانهای شیری ناسالم آگاه کنند و چند دقیقه را برای آگاهی بیمار از حفظ سلامت دندانها و اهمیت پیشگیری صحبت کنند.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت متولی حفظ سلامت دهان مردم است و باید بودجه را به جای درمان صرف پیشگیری کند.

وی تاکید کرد: بیمه ها نیز باید برای پیشگیری و حفظ سلامت دندانها کمک کنند.

بر اساس مصوبه مجلس در سال ۱۳۶۰ روز ۲۳ فروردین روز دندانپزشک و هفته آخر فروردین ماه هفته دندانپزشکی نامگذاری شد.