کیوسک خبر: دادستان کل کشور گفت: با تدبیر رئیس قوه قضاییه، دستورالعمل نظارت الکترونیکی بر سارقین سابقهدار تهیه و جهت اجرا به فراجا و سایر بخشها ابلاغ شده و در حال اجرا است؛ امیدوارم در این بخش هم شاهد کاهش چشمگیر جرایم باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین محمد موحدی آزاد در آخرین جلسه شورای معاونین دادستانی کل که روز گذشته برگزار شد، ضمن تبریک مجدد حلول ماه مبارک رمضان، به برخی از فضائل این ماه بزرگ اشاره کرد و گفت: در لسان ادعیه، ماه رمضان با فضیلتترین ماهها معرفی شده است. در دعایی که بعد از هر نماز واجب در این ماه میخوانیم آمده است که این ماه، ماهی است که خداوند نسبت به دیگر ماهها به آن عظمت و ارزش و برتری داده است. روزهاش را بر ما واجب کرده، در این ماه قرآن نازل شده برای هدایت مردم و شب قدر را در این ماه تعیین و این ماه را بهتر از هزار ماه قرارداده است.
دادستان کل کشور تصریح کرد: ماه رمضان هم بر دنیای و هم بر آخرت ما، هم بر جسم و هم بر روح و عقل ما اثر مثبت دارد، مضافا بر تقویت روابط اجتماعی بین بندگان خدا کارکرد موثر دارد. همچنین به تقویت روح برادری و احساس همرنگی و روح تعاون خانوادگی و اجتماعی کمک میکند. باز در دعایی که بعد از هر نماز میخوانیم که دارای مضامین مهم است ما را به سمت توجه به رفع مشکلات و نیازمندیهای همنوعان خود سوق میدهد. در این دعا میخوانیم و از خدا میخواهیم که اهل قبور شاد، فقرا غنی، گرسنگان سیر، قرض مقروضین ادا، از گرفتاری آن رفع مشکل شود.
وی ادامه داد: این امور از مزایای دین مبین اسلام و مکتب تشیع و برکت اهل بیت علیهم السلام است که اینگونه ما را به یکدیگر پیوند داده و روابط مردم را با هم مستحکم میکند. لکن از این سرمایه مهم کم استفاده میکنیم. بر مسئولان فرهنگی و تربیتی است که این معارف را با زبان ساده و زبان روز در اختیار آحاد جامعه قرار دهند اما حضور مسئولین و سازمانها و نهادهای فرهنگی در ماه مبارک رمضان، هم در حوزه سمعی و هم در حوزه بصری کمرنگ است، آثار ماه مبارک رمضان در شهر و ادارات خیلی دیده نمیشود، در صورتی که چند روز مانده به حلول ماه مبارک، باید شهر رمضانی شود و آثار آمدن ماه مبارک در همه جا دیده شود. در کوچه و خیابان، مراکز خرید وغیره باید گویای ورود ماه رمضان باشد تا آحاد مردم بویژه جوانان و نوجوانان عزیز به اهمیت این ماه پی ببرند و از آن بهرهمند شوند و از آسیبهای پیش رو در امان بوده و به تکالیف خود هم آشنا شده و بدان عمل کنند.
تظاهر به روزهخواری طبق قانون جرم است
وی گفت: افرادی که عذر شرعی دارند و نمیتوانند روزه بگیرند و نباید هم بگیرند، بدانند که تظاهر به روزه خواری و خوردن روزه در مقابل مردم و در خیابان و در حضور روزهداران گناه است و شکستن حرمت ماه مبارک است و از طرفی طبق قانون جرم است. وظیفه مسئولین فرهنگی آگاه کردن مردم به این امور است که متاسفانه حضورشان محسوس نیست.
موحدی آزاد ادامه داد: خوشبختانه دادستانی کل کشور و دادسراهای کشور با همکاری سایر بخشها در حوزههای مختلف موفقیتهای زیادی در سال جاری داشتند. از جمله اینکه اموال توقیفی اعم از خودرو، موتورسیکلت، اموال قاچاق، بلاصاحب، متروکه و… با ارزش ۴۵ هزار میلیارد تومان تعیین تکلیف شده است. یعنی این اموال یا به صاحبان آن مسترد شده یا معدوم شده و یا در مزایده بفروش رسیده و به حساب مربوط واریز شده است که ۱۳ هزار میلیارد تومان از این اموال بفروش رسیده است. آمار نشان میدهد که در این حوزه در مقایسه با سال گذشته ۶۸ درصد افزایش داشتهایم.
دادستان کل کشور افزود: هیات مرکزی پیگیری تعیین تکلیف اموال توقیفی و بلاتکلیف دادستانی کل، در سال جدید نیز فعالیت خود را با جدیت ادامه میدهد و امیدواریم تا پایان نیمه سال ۱۴۰۳ در هیچ جای کشور اموال رسوبی نداشته باشیم، کما اینکه تا پایان امسال این موضوع در برخی از استانها اتفاق افتاده است.
بر اساس اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، وی بیان کرد: در تحقق شعار سال یعنی “رشد تولید و مهار تورم” دادستانها در سراسر کشور پشتیبان برنامههای اقتصادی دولت و حامی فعالین اقتصادی بودند و سعی کرده ایم امنیت خوبی برای فعالان اقتصادی فراهم شود.
موحدی آزاد گفت: نظارت بر دادسراها و افزایش بازرسیها و نظارت بر ضابطین نیز در سال جاری از سوی دادستانی کل افزایش داشته و نیز توجه خاصی بر کاهش جمعیت کیفری انجام شده است. با تدبیر رئیس قوه قضاییه، دستورالعمل نظارت الکترونیکی بر سارقین سابقه دار تهیه و جهت اجرا به فراجا و سایر بخشها ابلاغ شده و در حال اجرا است. امیدوارم در این بخش هم شاهد کاهش چشمگیر جرایم باشیم.