• خانه
  • علم و دانش
  • از خط تولید ساخت پلیمرهای مهندسی با خواص بالا و دو آنزیم بیولوژی ایران‌ساخت رونمایی شد

از خط تولید ساخت پلیمرهای مهندسی با خواص بالا و دو آنزیم بیولوژی ایران‌ساخت رونمایی شد

کیوسک خبر: با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری خط تولید پلیمرهای مهندسی و مرکز تولید آنزیم‌های ایران‌ساخت زیست‌فناوری و مولکولی افتتاح و رونمایی شد.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در ادامه سفر یک روزه به استان البرز برای افتتاح زیرساخت‌های حمایت از ایده‌های نوآورانه و رونمایی از محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت، با حضور در شرکت دانش‌بنیان تحقیقاتی تولیدی و صنعتی کرانگین، پایلوت خط تولید آمیزه‌های پلی آمیدی به روش اکستروژن را افتتاح کرد.

ساخت پلاستیک‌ها بر اساس نیاز بازار و مشتری در کوتاه زمان و حداقل هزینه در راستای حفظ محیط زیست، حائز اهمیتی بالا است. بسیاری از پلاستیک‌ها، می‌توانند به جای تولید در واحدهای عظیم و رآکتورهای بزرگ صنعتی، در تجهیزات پیشرفته که ابعاد کوچک‌تری دارند، با هزینه کم‌تر و سرعتی بالاتر تولید شوند.

در همین راستا این شرکت دانش‌بنیان موفق شده است با دستیابی به دلنش فنی تولید پلیمرها به این روش، پلی اتیلن‌های با خواص بالا، انواع پلی آمیدها و پلاستیک ها را تولید کند و ضمن تامین نیاز داخلی به برخی از کشورهای همسایه صادرات داشته باشد.

توانمندی در تولید پلی اتیلن با خواص بالا

شرکت دانش‌بنیان تحقیقاتی تولیدی و صنعتی کرانگین، ظرفیت تولید ۱۰هزارتن از پلی اتیلن با خواص بالا را دارد و ضمن ایجاد اشتغال برای ۲۵ نفر به طور مستقیم، کشور را در شمار ۵ تولیدکننده این محصول جای داده است.

ارزش افزوده حاصل از تولید پلی اتیلن با خواص بالا یا pertموجب حفظ حداقل ۶ میلیون دلار سرمایه های ارزی در کشور خواهد شد.

افتتاح مرکز توسعه آنزیم‌های زیستی و رونمایی از آنزیم‌های ایران‌ساخت

همزمان با افتتاح مرکز توسعه سویه شتابدهنده پایاژن از آنزیم‌های بیولوژی مولکولی ایران‌ساخت رونمایی شد. این مرکز، امکانات لازم برای دستکاری ژنتیکی، کشت و خالص سازی فرآورده های زیستی را به فعالان فناور ارائه می‌دهد.

توسعه فناوری دو آنزیم پرکاربرد

آنزیم‌های Reverse transcriptase  آنزیم‌هایی هستند که با قابلیت سنتز DNA از روی RNA ویروس های بیماری‌زای RNA دار همچون کووید۱۹ را شناسایی می‌کنند.

آنزیم‌  DNA Polymerase مقاوم به دما نیز برای استفاده در واکنش PCR برای تشخیص مولکولی و مهندسی ژنتیک تولید می‌شود.

رفع نیاز به واردات با تولید ایران‌ساخت

این دو آنزیم که به صورت وارداتی تامین می‌شوند و اکنون با توجه به همه گیری بیماری کرونا مصرف قابل توجهی نیز دارند، توسط این مرکز تولید و از ماه آینده روانه بازار خواهد شد.

مرکز تولید مواد موثره پپتیدی این شتابدهنده از فناوری‌های بستر جامد برای تولید این مواد استفاده می‌کند. در این مرکز دستگاه های تمام خودکار سنتز پپتید آزمایشگاهی و صنعتی aapptec و دستگاه های خالص سازی خاص وجود دارد و برای تولید ماده موثره پپتیدی با خلوص بالا و در شرایط ایمن برای تولیدکنندگان فراهم شده است.

در فاز نخست این فعالیت ها، ماده موثره پپتیدی آرایشی و بهداشتی ghk-cu که یک تری پپتید دارای خواص بهبود زخم و بیماری های پوستی، جوان سازی پوست و تولید کلاژن و الاستین است رونمایی شد.

علاوه بر پپتیدهای آرایشی و بهداشتی، داروهای پپتیدی دارای کاربرد به عنوان آگونیست‏های هورمون آزاد کننده گنادوتروپین نیز در اولویت تولید این مرکز قرار گرفته است که در صورت تولید آن ها پتاسنیل کاهش ارزبری ۱۰ میلیون دلاری برای کشور متصور است.

مرکز نوآوری M.I.C با هدف فراهم کردن بستر مناسب برای اجرایی شدن ایده های فناوران حوزه سلامت با سرمایه گذاری داروسازی تسنیم در زمینی به مساحت ۱۲ هزار مترمربعتاسیس و راه اندازی شد. مجموعه M.I.C در یک دوره پنج ساله برنامه دارد زیرساخت های لازم جهت تجاری سازی فناوری های حوزه تولید فراورده های زیستی، سنتز مواد موثره پپتیدی، فرمولاسیون دارو، فراورده های آرایشی و بهداشتی و مواد غذایی را فراهم کند.

فاز نخست این فعالیت‌ها، توسط شتابدهنده پایاژن در مساحتی بالغ بر ۵۰۰ متر مربع مشتمل بر فضای کار اشتراکی و مرکز توسعه سویه و مرکز تولید مواد موثره پپتیدی امروز در دهه مبارک فجر به دست معاون محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری به بهره برداری رسید.

این شتابدهنده برای جذب تیم های علاقه مند برای فعالیت در حوزه های زیستی و مولوکلی آمادگی دارد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که صبح امروز به استان البرز سفر کرده است در نخستین بخش از سفر خود ضمن افتتاح خانه خلای و نوآوری دانشگاه خوارزمی، از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در شهرک صنعتی بهارستان بازدید کرد.

ستاری در ادامه نیز از شرکت‌ دانش‌بنیان ماشین‌سازی منگان بازدید کرد. این شرکت دانش‌بنیان در زمینه تولید توربوماشین‌های‌سانتریفوژ، طراحی و ساخت کارخانجات گچ ، سیمان ، آهک و نمک – طراحی و ساخت انواع خشک کن با ظرفیتهای مختلف و تجهیزات بندرگاه‌ها، معادن و برداشت و باطله‌هیا معدنی فعالیت می‌کند.

همچنین فعالان فناور شرکت دانش‌بنیان ویستا تجهیز احیا که تعمیرات اساسی تجهیزات پزشکی را با فناوری‌ بومی انجام می‌دهند، آخرین دستاوردها و توانمندی‌هایشان در راه اندازی خطوط تعمیر اساسی تجهیزات بازاحیاشده گفت و گو کرد.