سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این مراسم بخشی از خاطرات شهید عباس دوران پیش از آخرین عملیات و شهادت را قرائت کرد و به اهمیت از خودگذشتگی، در خدمت به کشور و اثرگذاری پرداخت.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شهید دوران را الگو و نمونهای بارز از نخبگان کشور دانست و گفت: چه شد که اکنون شهید دوران را را بهترین خلبان فانتوم و گوهری ارزنده می دانند. ایمان، وطن پرستی و از همه مهم تر از خودگذشتگی فراتر از مهارت و تخصص، باعث می شود یک فرد، نخبهای مبرز باشد.
وی با تاکید بر این که نخبه برای کشورش هزینه میدهد ادامه داد: ممکن است هر کدام از ما، ادعای وطن پرستی داشته باشیم اما آیا حاضر به پرداخت هزینه اش هستیم؟ هستند کسانی که ممکن است ادعای نخبگی کنند و چنین جراتی نداشته باشند. وجه منحصر به فرد یک نخبه در همین از خود گذشتگی است.
ستاری بزرگترین ویژگی جوانان را نوآوری آنان دانست و گفت: یکی از بزرگترین نوآوری های خداوند، مرگ است چراکه با جایگزین شدن روح های دیگر، جوانی نوآور، مبتکر و با دانش روز متولد می شود و جانی تازه را به جامعه تزریق می کند.
وی با اشاره به ضرورت اثربخشی نخبه در جامعه پیرامونی ادامه داد: باید ببینیم اگر یک کلیپ یک دقیقه ای یا سه دقیقه ای از زندگی مان ساخته شود، چه چیزی قرار است به نمایش در آید. باید ببینیم چه ادای دینی کردهایم به مردمی که با هزینه های آنان تحصیل کردیم و درس خواندیم. چگونه جبران می کنیم رنج آن بازنشستهای که با مالیات خود به آموزش ما یاری رساند یا شهدایی که برای حفظ امنیت ما به شهادت رسیدند. آنان هزینه کردند چون تصور می کردند جوانان، این کشور را به جای بهتری برای زندگی تبدیل می کنند. بنابراین باید جبرانکننده بخش کوچکی از زحمات مردم این سرزمین باشیم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت به کار بستن خلاقیتها گفت: جوانانی که ابتدای راه هستند و نویی و نوآوری را همراه خود دارند بسیار ارزشمند هستند و باید این نوآوری، ارمغانی ارزنده برای کشور باشد.
وی این تحول آفرینی و راهکارهای خلاقانه را در ارتقای کشور ضروری دانست و گفت: جوان مستعد باید بیاندیشد که قرار است با نوآوری اش، چه تحولی بیافریند، چه مسیر غلطی را اصلاح کند. اصلاح این مسیرها و پیادهسازی نوآوری نیازمند صرف هزینه است و اگر اهل آن نیستیم نباید ادعا کنیم. اما در صورت علاقمندی به خانواده و کشور، باید بایستیم و از پرداخت هزینه هایش نهراسیم.
ستاری ادامه داد: این انتظاری است که کشور، از یک جوان دارد و باید راه برای تحقق این نوآوری و تحول آفرینی هموار شود.
وی با اشاره به ایجاد زیرساختها برای بروز نوآوریها در کشور گفت: طی سالهای اخیر، در حوزه علم و فناوری اتفاقات خوبی افتاده است و شرکت های دانش بنیان، خلاق، مراکز نوآوری و شتابدهندههای نوآوری به مامنی برای بروز نوآوریهای جوانان تبدیل شده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تحول در باور و فرهنگ جامعه نسبت به بزرگترین سرمایه خود یعنی خلاقیت نیروی انسانی را یکی از ارزندهترین اتفاقات سالهای اخیر دانست و گفت: اکنون این باور و فرهنگ ایجاد شده است که جامعه به نوآوری یک جوان و ایده هایش اهمیت بدهد و آن را ارزش بداند. این فرهنگ در حال ترویج روزافزون است و انشالله شما جوانان جزو کسانی باشید که این فرهنگ را تحقق می بخشید.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، استخدام را بزرگ ترین خیانتی دانست که به جوان و خلاقیت او می شود و بیان کرد: اگر می خواهیم نوآوری را به عمل برسانیم، باید به فکر کارآفرینی، نوآوری و تحول باشیم و بتوانیم نانی را بر سر سفره ای بیاوریم. غایت یک ذهن بدون محدودیت و خلاق، چیزی فراتر از استخدام است. خوشبختانه زیست بوم نوآورانه ای در کشور ایجاد شده تا جوانان به مسیر بروز و شکوفایی خلاقیتهایشان رهنمون شوند.
ستاری، نوآوری جوانان را آیندهساز و چراغ راه فردای کشور دانست و گفت: جوانان آینده کشور را در دست دارند و باید برای تاثیرگذاری به این بیاندیشند که بر روی شانه چه کسانی ایستادند تا موفق شدند. باید در مسیر کمک به این کشور گام برداریم و امیدواریم این مسیر برای جوانان عزیزمان هرچه بیش تر روشن شود.
فناوری و نوآوری تهران را الگوی پایتخت کشورهای اسلامی می سازد
علیرضا زاکانی شهردار تهران در این مراسم با تاکید بر نقش فناوری و نوآوری در حل چالشهای اساسی پایتخت گفت: ما باید در همه حوزه های شهر خلاقیت خودمان را به ظهور و بروز برسانیم. مصائب تهران طی سال ها کلاف سردرگمی را ایجاد کرده که نیازمند تدبیر جوانان و در دست گیری امور در همه عرصه ها است.
وی با تاکید بر این که بهبود تهران نیازمند تحول در حوزههای گوناگون فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است، ادامه داد: دردها و زخم هایی در تهران ظهور و بروز پیدا کرده که نیازمند نوآوری و اراده جوانان است.
وی به برخی از این چالشها اشاره کرد و گفت: موضوع حمل و نقل در تهران به عنوان یک ابرچالش، روح و جان مردم را آزار می دهد. خلا وجود یک هویت نمادین در تهران این شهر را رنج میدهد. در حوزه نظم پذیری قانون پذیری و بسیاری از موارد، تهران به یک جهش نیاز دارد. به عنوان شهرداری به دنبال این هستیم که تهران هویتی متعالی بیابد و این امر با محوریت جوانان خلاق و نخبه ممکن می شود.
زاکانی ادامه داد: شهرداری تهران دست نیازش را به سوی جوانان مستعد دراز کرده و امیدوارم این حضورپرشکوه و پرنشاط منشا مجاهدت و حل مشکلات شهر قرار بگیرد.
وی با بیان این که تهران می تواند بر بام جهان تکیه بزند ابراز امیدواری کرد از طریق خودباوری و توانمندی این جایگاه کسب شود.
عبور از محدودیتها با حس مسئولیتو ظیفه شناسی ممکن است
حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به الگوی ازخودگذشتگی و مسوولیت پذیری به مثابه یک ضرورت برای اثرگذاری گفت: گوهری در وجود شهید چمران وجود دارد که او را از زندگی در آمریکا به یتیم خانه ای در لبنان کشاند و او حتی وقتی وزیر می شود در نبردهای نامنظم برای حفظ میهن خود ایستادگی می کند.
وی افزود: آن چه که او را به این جبهه ها میکشاند و اجازه بسندگی و خمودگی را به او نمی دهد مسوولیت پذیری، وطن دوستی و اعتقادی است که این استاد برجسته را به یک عارف و استاد نظری تبدیل می کند. چیزهایی در همه وجود جوانان عزیز هست و باید با الگوگیری از این شهید والامقام، شکوفا شود.
وی با تاکید بر این که جوانان می توانند کشور را از بن بست ها و موانع پیش رو عبور دهند، افزود: کشور ما عقب ماندگی مزمن تاریخی دارد و در طول دوران، دشمنی های بی نظیری نسبت به ایران عزیزمان صورت گرفته است. این مشکلات، انبوهی از مسئولیت را پیش چشم جوانانی می گذارد چراکه راه حل این مشکلات، جوانان هستند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: بن بست شکنی و عبور از محدودیت ها در وجود شما جوانان وجود دارد و باید هر سنگری را برای ادای وظیفه بشناسیم و مسوولان هم موانع را از میان بردارند تا ایران به جایگاهی برسد که شایسته آن است.
تقدیر از برترین ها
در این مراسم با حضور معاون علمی وفناوری رییس جمهوری، شهردار تهران، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و جمعی از خانوادههای شهدا از جمله شهیدان هستهای از رتبههای برتر کنکور امسال تقدیر شد.