• خانه
  • علم و دانش
  • ۵ مرکز نوآوری در استان چهارمحال و بختیاری گشایش می‌یابد؛ آغاز استقرار شرکت‌ها در پارک علم و فناوری

۵ مرکز نوآوری در استان چهارمحال و بختیاری گشایش می‌یابد؛ آغاز استقرار شرکت‌ها در پارک علم و فناوری

کیوسک خبر: رونمایی از طرح‌های فناورانه در چهارمحال و بختیاری با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری انجام می‌شود تا زیست‌بوم فناوری استان گسترده‌تر شود.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با استقبال استاندار وارد چهارمحال و بختیاری شد. هدف از این سفر، توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری در این استان است تا طرح‌ها و پروژه‌های فناورانه آن به مرحله اجرا برسد و گامی موثر در رونق اقتصاد بومی این منطقه برداشته شود.

افتتاح مرکز نوآوری صنعتی شماره ۲

این سفر با بازدید از شهرک صنعتی شهرکرد شروع می‌شود و افتتاح مرکز نوآوری صنعتی شماره ۲ پارک علم و فناوری مطلع آن است. فرآیند راه‌اندازی مرکز نوآوری صنعتی شماره ۲ توسط پارک علم و فناوری استان از سال ۹۹ با حمایت معاونت علمی و فناوری در سوله‌ای به مساحت ۱۰۰۰ متر مربع آغاز شد و در حال حاضر ۸ شرکت فناور و دانش‌بنیان در حوزه فنی و مهندسی، طراحی و ساخت و صنایع فلزی در این مرکز مستقر هستند.

بازدید از خط تولید خوراک آبزیان

بازدید از خط تولید خوراک آبزیان شرکت دانش‌بنیان آتیه سازان نگین فراز هم بخش دیگری از این برنامه است. شرکتی که به همت فناوران خود توانسته این خط تولید را با یک دهم قیمت کارخانجات خارجی در اختیار فعالان این حوزه قرار دهد و ایران را به لیست ۵ کشور دارای این فناوری بیافزاید.

این کارخانه کاملا بومی‌شده پاسخی فناورانه و دانش‌بنیان به نیاز داخلی کشور و گامی موثر در قطع زنجیره واردات این تجهیزات به کشور است.

آغاز واگذاری اراضی پارک استان به شرکت‌های دانش‌بنیان

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در بخش دیگری از این سفر به پهنه نوآوری پارک علم و فناوری این استان غربی کشور می‌رود تا از پیشرفت پروژه عمرانی پارک آن بازدیدی داشته باشد و سپس در مراسم واگذاری اراضی پارک به شرکت‌های دانش‌بنیان شرکت می‌کند. افتتاح ۳ مرکز نوآوری بروجن، لردگان و دانشگاه فنی و حرفه‌ای به صورت مجازی هم دیگر برنامه‌ای است که با حضور ستاری رقم می خورد.

مرکز نوآوری بروجن میزبان ۱۷ تیم فناور فعال در زمینه های بازی‌سازی، هوش مصنوعی، صنایع چوب، تجهیزات پزشکی، محصولات پیشرفته شیمیایی و کشت بافت گیاهی است. همچنین در حال حاضر ۲ تیم فناور فعال در زمینه‌های تجهیزات پیشرفته حوزه آبزیان و مهندسی مکانیک در مرکز نوآوری لردگان مستقر هستند. آموزشکده فنی پسران شهرکرد هم با پذیرش ۶ تیم فناور در بازه زمانی شش ماهه فعالیت می‌کند.

بازدید از مرکز نوآوری و شتابدهی جهاد دانشگاهی

این سفر با بازدید از مرکز نوآوری و شتابدهی جهاد دانشگاهیادامه می‌یابد. مرکزی که حول محور سه موضوع گردشگری، فناوری اطلاعات و کسب‌وکار بادام به عنوان یکی از اولویت‌های استان چهارمحال و بختیاری فعالیت می‌کند و ۶ تیم خلاق در آن مستقر هستند.

ایده‌هایی که قرار است توسعه کسب‌وکارهای بومی استان را در پی داشته باشد. استان چهارمحال و بختیاری قطب کشت و تولید بادام است؛ اما سود حاصل از این محصول برای بومیان این منطقه چندان قابل قبول نیست به همین دلیل ایده‌های خلاقانه این تیم‌ها فضایی فراهم خواهد کرد تا تولید، فرآوری و بسته‌بندی بادام در این استان توسعه یابد.

افتتاح چند طرح فناورانه

رییس بنیاد ملی نخبگان پس از آن برای افتتاح مرکز نوآوری صنعتی شماره ۴ راهی پارک علم و فناوری استان چهارمحال و بخیتاری می‌شود تا این مرکز ۶۰۰  متر مربعی را که میزبان ۶ شرکت فناور و دانش‌بنیان در حوزه الکترونیک، هوشمندسازی و انرژی  است را بازگشایی کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این سفر مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد را نیز افتتاح می‌کند. مرکزی با بیش از ۵۰۰ متر مربع زیربنا که میزبان ۲۲ واحد فناور دانشگاهی است و فضایی برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری استان فراهم کرده است.

بازدید از محصولات پژوهشکده جنین دام دانشگاه شهرکرد و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نقطه پایان این سفر یک روزه فناورانه است.