کیوسک خبر: محققان دانشگاه ولونگونگ واقع در استرالیا با شبیهسازی خاصیت ابرپیچشی دی ان ای توانستند نوعی جدید از عضلات مصنوعی را تولید کنند که در رباتهای مینیاتوری کاربرد دارند.
به گزارش پایگاه خبری ساینسدیلی، منظور از خاصیت ابرپیچشی دی ان ای میزان پیچش بیشتر یا کمتر از حد طبیعی دنباله دی ان ای است.
این خاصیت در مجموعهای از فرایندهای بیولوژیک مانند فشردهسازی دی ان ای و تنظیم دسترسی به کدهای ژنتیکی کاربرد دارد و متابولیسم دی ان ای را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. دی ان ای با استفاده از این خاصیت قادر است تا هزار برابر اندازه واقعی خود فشرده شده و درون هسته سلول جای بگیرد.
در این تحقیقات محققان عضلات مصنوعی جدیدی را ساختند که عملکرد دی ان ای را در زمان فشرده شدن درون هسته شبیهسازی میکند. این عضلات با استفاده از الیاف پیچ خوردهای ساخته میشوند که توانایی تولید مقادیر قابل توجه کار مکانیکی را دارند.
یکی از چالشهای اصلی کاهش اندازه فناوری رباتیک این است که سیستمهای عملگر مکانیکی متداول قابلیت کوچک شدن بدون کاهش کارآیی را ندارند.
این در حالی است که عضلات مصنوعی که حرکات قابل برگشت را با کارکرد مکانیکی بالا فراهم میکنند، سرعت واکنش بسیار بالایی دارند و توانایی تکرار حرکات پرقدرت مکانیکی را برای میلیونها چرخه در اختیار میگذارند و به همین علت یک جایگزین ایدهآل برای عملگرهای مکانیکی محسوب میشوند.
به گفته محققان سرعت واکنش این عضلات مصنوعی چندان زیاد نیست و به همین علت مرحله بعدی تحقیقات شناسایی راهکارهایی برای افزایش سرعت واکنش آن است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Robotics منتشر شده است.