تولید ایران‌ساخت ۵ محصول در حوزه زیست فناوری آغاز شد

کیوسک خبر: خط تولید ۵ محصول زیست فناوری توسط حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری و با حضور معاون علمی و فناوری به بهره برداری رسید.

این مراسم در شصت و یکمین برنامه افتتاح طرح‌های کلان ملی کشور با عنوان «پوشش تدبیر و امید برای جهش تولید» توسط ویدئو کنفرانس انجام شد. ۵ محصول شامل واکسن آنتی یرسین، پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا، کرم اگزما پروبیوتیک، توکسین بایندر چهار جزیی پروبیوتیک، استارتر لبنی طرح های ملی هستند که مورد بهره برداری قرار می گیرند.

جلوگیری از خروج ۲۰ میلیون دلار ارز

استارتر ماست هم زده و ماست قالبی از محصولات رونمایی شده در این مراسم است. شتاب دهنده لاکتوویژن سایکل میزبان استارتاپ‌های فعالی است که برخی محصولات آنها روانه بازار شده است. یکی از این محصولات استارتر ماست هم زده و ماست قالبی است. استارترهای لبنی ارز بری بالای ۲۰ میلیون دلار دارند و جز موارد استراتژیک صنعت لبنیات محسوب می شوند.

متاسفانه با وجود گنجینه غنی و متنوعی از میکرواورگانیسم های مورد استفاده در صنعت غذا که در کشور وجود دارد، استفاده درستی از این ظرفیت‌ها نمی شود و سالیانه عدد قابل توجهی ارز از کشور خارج می شود.

اما در شتابدهنده لاکتوویژن با تکیه بر دانش و تخصص متخصصان این حوزه و با استفاده از گنجینه غنی میکروب بومی منطقه از جمله ماست های محلی و ترخینه استارتر لبنی مطابق با ذائقه و میل مردم تولید شده است. شتابدهنده لاکتوویژن با استقاده از ظرفیت تولیدی شرکت دانش بنیان تک ژن زیست قادر به تولید سالیانه ۲ میلیون واحد استارتر لبنی که این حجم از تولید قابلیت تامین بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور را دارد و می تواند علاوه بر کاهش نیاز به واردات و خودکفایی تاثیر بسیار بالایی در کنترل قیمت لبنیات خواهد داشت.

تولید استارتر لبنی با سرمایه‌گذاری ۲۵ میلیارد تومانی بخش دولتی و ۳۳ میلیارد تومانی بخش خصوصی به نتیجه رسیده است و سالانه از خروج ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور پیشگیری می کند.

کاهش تلفات ماهی ها با واکسن آنتی یرسینیا

واکسن آنتی یرسین محصولی است که به افزایش رشد آبزیان، کاهش تلفات ماهی های مصرفی، بهبود ضریب تبدیل غذایی، کاهش ضایعات، پیشگیری و به حداقل رساندن ضررهای مالی درصنعت آبزی پروری منجر می شود و امروز رونمایی شد. این واکسن برای درمان استرپتوکوکوزیس، لاکتوکوکوزیس و وی اچ اس که در مزارع قزل آلای کشور بسیار شایع است کاربرد دارد. همچنین در گونه های مختلفی از جمله ماهیان خاویاری، سی باس، شانک، هامور وکپور ماهیان نیز قابل استفاده است.

تولید این واکسن سالیانه ۱۲ میلیون دلار کاهش ارزبری به همراه دارد و با سرمایه گذاری یک میلیارد تومانی بخش دولتی و ۸ میلیارد تومانی بخش خصوصی به ثمر نشسته است.

کرم کنترل کننده اگزما پروبیوتیک

اما دیگر محصول رونمایی شده در این مراسم کرم کنترل کننده اگزما پروبیوتیک محصول دیگری از شرکت زیست محصول پارسیان است. این کرم به علت داشتن سویه های مختلف پروبیوتیکی همراه با مواد موثره ای چون بیسابولول، روغن کالندولا، ویتامین E، دی پنتونول و غیره به صورت سینرژیسم باعث کاهش التهاب و خارش پوستی همراه افزایش قدرت بازسازی سلولی می‌شود.

این محصول دارای قدرت آبرسانی قوی به پوست است و با تقویت کنندگی سد دفاعی پوست علاوه بر اینکه مانع از تبخیر آب از لایه های عمیق پوست شده بلکه وجود مواد موثره آب رسان باعث آبرسانی قوی به پوست می‌شود در نتیجه به صورت موثری باعث بهبود التهابات ناشی از درمان ها و آسیب های پوستی، خشکی های شدید پوست را به دنبال دارد.

امحصولی کاربردی که با سرمایه گذاری ۵ میلیارد تومانی بخش خصوصی تولید شده است و ۴۵ میلیارد تومان صرفه جویی ارزی سالیانه برای کشور به ارمغان می‌آورد.

تقویت سیستم گوارش دام

شرکت تک ژن زیست با تکیه بر دانش متخصصان توانسته است محصول توکسین بایندر را تولید کند که در این مراسم رونمایی شد. از مهمترین سمومی که در جیره غذایی دام وجود دارد آلفا توکسین است. این ماده ممکن است باعث کاهش تولید حیوانات (شیر، تخم مرغ، گوشت و…)، سرکوب سیستم ایمنی بدن، سرطان زایی و جهش های ژنتیکی شود. همچنین آفلاتوکسین ها می‌توانند در شیر، گوشت یا تخم مرغ نیز موجود باشند که از خوراک های آلوده حیوانات به این فراورده ها منتقل می شوند.

اما محصول تولیدی این شرکت با استفاده از دیواره مخمر به جای ماده معدنی و استفاده باکتری اسید لاکتیک علاوه بر جذب آلفاتوکسین باعث تقویت سیستم گوارش دام نیز می شود. ظرفیت تولید شرکت دانش بنیان تک ژن زیست بیش از ۱۷ هزار تن در سال است. این حجم بیش از ۵۰ درصد از نیاز داخل را پوشش خواهد داد که موجب جلوگیری از خروج سالیانه بیش از ۱۰ میلیون دلار ارز از کشور خواهد شد.

پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا

محصول دیگر تولید شده پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا است. امروز صنعت پرورش طیور نسبت به گذشته تغییرات زیادی کرده است. محدودیت در استفاده از آنتی بیوتیک ها به عنوان محرک رشد در تغذیه دام و طیور سبب شده که محققان در جستجوی افزودنی های خوراکی دیگری باشند که عملکرد و سلامت حیوان را تضمین کنند و در عین حال پرورش طیور با صرفه اقتصادی بیشتری همراه باشد. این امر سبب استفاده از آنزیم ها، پروبیوتیک ها، پری بیوتیک ها، اسیدهای آلی در خوراک شده است.

پروبیوتیک تخصصی پیشگیری از سالمونلا یکی از این محصولات است که توسط زیست محصول پارسیان با سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی بخش دولتی و ۵ میلیارد ریالی بخش خصوصی تولید شده و نقشی موثر در کاهش ۴۵ میلیارد تومانی ارز از کشور داشته باشد.