شرکتهای دانش بنیان و استارتاپها به نوآوری کارآفرینان جوان و تحصیل کرده مستحکم و پرشتاب است، روح تازه ای را کالبد اقتصاد میدمد و فضایی تازه برای تنفس خلاقیتها فراهم میآورد.
به گزارش کیوسک خبر، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که صبح امروز به استان فارس رفته بود در نشست شورای اداری شیراز حاضر شد و در جمع مسولان استان فارس، از ضرورتها و لازمههای اقتصاد دانش بنیان گفت.
ستاری، قهرمان پروری تاریخی استان فارس را یادآوری کرد و ادامه داد: این استان، یادآور انسانهای ارزشمندی چون خلبان عباس دوران و دیگر انسانهای بزرگی است که بهای وجود ارزندهشان، حضور ما و سخن گفتن از آینده این کشور است.
ستاری، با بیان اینکه این افراد، بزرگ بودند که خالصانه و آگاهانه مسیرشان را انتخاب کردند و این بزرگی، امروز نیاز عرصه های گوناگون کشور است، اظهار کرد: نیاز کشور در اقتصاد نیروی انسانی است پیشگام است، تلاش می کنیم انسان های بزرگی را در اقتصاد میدان دهیم و هدایت کنیم که سربازان خط مقدم تحول اقتصاد کشور باشند.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، اقتصاد کشور به نوآوری جوانانی نیاز دارد که هایشان جامعه را متحول کند؛ این همان راهی است که در ترویج و فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان دنبال می کنیم.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان به گامهای پیموده شده برای ترویج این فرهنگ سازی اشاره کرد و گفت: در ۵ سال گذشته اتفاقات خوبی در حوزه زیست بوم کارآفرینی و اقتصاد دانش بنیان نه فقط در پایتخت که در تمام کشور اتفاق افتاده است و شهروندان جامعه، هرروز که از خواب بر می خیزند، با یک نوآوری و آموزش جدید روبرو می شوند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، نوآوری را سرمنشأ خلق ارزش افزوده دانست و گفت: چندین برابر ارزشمندتر از یک بشکه نفتی، یک شیشه عطر چند میلی گرمی است و از این ارزشمند تر، داروهای زیست فناوری و فرآورده های سلولهای بنیادی است که امروز به دست متخصصان و فناوران شرکت های دانش بنیان تولید و به منطقه صادر می شود.
به اعتقاد معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشور را نمی توان با وابستگی به پول نفت خام اداره کرد و راه پیروزمندی اقتصاد امروز ایران با برخورداری از سرمایه ای ارزشمند چون نیروی انسانی جوان و دانش آموخته، در اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری است؛ علاوه بر ناکارآمدی اقتصاد نفتی، فرهنگ آلوده ای است که در پی این اقتصاد می آید و تمام داشته های فرهنگی ما را نابود می کند.
وی با اشاره به این که درآمد بادآورده حاصل از منابع زیرزمینی. و خام فروشی منجر به ظهور فرهنگی می شود که به گوشه ای انداخته و به درآمد بدون تلاش خو می گیرد، ادامه داد: در اقتصاد وابسته به خام فروشی، سقف پرش جوانان در حد و اندازه استخدام دولتی محدود است و جایی برای نوآوری نیست؛ سقف آرزوها و کارآمدی صنعت، دانشگاه یا پژوهشکده ای که راه ادامه حیات را در اتصال به شیر نفت میداند، محدود خواهد بود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، به ضرورت ایجاد مسیر هموار برای حضور بخش خصوصی در پژوهش تأکید کرد و گفت: باید به هرمیزان که دولت پولی را در پژوهش صرف میکند، بخش خصوصی نیز مشتاقانه و چندین برابر دولت در این حوزه سرمایه گذاری کند.اگر می خواهیم اقتصادی نوآور داشته باشیم، باید دانشگاه پول خودش را از جامعه، فروش فناوری و ارتباط با صنعت کسب کند و حضور خیرین در دانشگاه ها، یک الگوی مرسم در دنیا است.
ستاری، از حضور بخش خصوصی در پژوهش را وجود یک زیست بوم انگیزه بخش و مساعد نام برد و گفت: بخش خصوصی اگر اطمینان پیدا کند که سرمایه اصلی در نوآوری است سرمایه اش را به این حوزه می آورد. خوشبختانه این اتفاق در استارتاپ ها رخ داده است و نتیجه سرمایه گذاری بخش خصوصی روی ایده های جوان انگیزهدار و با اعتماد به نفس درآمدهای چندهزار میلیاردی، شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها است.
به گفته رییس بنیاد ملی نخبگان، شرکت های دانش بنیان و استارتاپی به یک پوست اندازی در اقتصاد کشور کمک می کند و ما را به سمت و سویی هدایت میکند که مغز به جای سرمایه مادی، محور پیشرفت شود.
وی با اشاره به تحول پایه و مفهوم آموزش در آینده ای نزدیک گفت: شهرهای آینده آموزش هایی است که به زندگی رنگی تازه می دهد و سن و سال افراد در یادگیری مهم نیست. به طوری که کهنسالان هم به استفاده از فناوری های تازه روی می آورند چون نیازهای رومزمره شان را رفع می کند.
معاون علمی و فناوری با اشاره به کارخانجات نوآوری به عنوان خط تولید شرکت های دانش بنیان و استارتاپ های خلاق، این کسب و کارها را عنصر حیات بخش جامعه دانست و ادامه داد: این کسب و کارها و کاری که انجام می دهد، مشابه کاری است که بسیج در زمان جنگ و تحت راهبری درستی انجام داد؛ جوان های این نسل، خلاقانه و مشتاقانه اقتصاد را میدان داری می کنند علاوه بر این که به اصلاح فرهنگ نادرست حاکم بر جامعه یعنی توجه به نوآوری ها به جای جیب ها می پردازند.
ستاری گفت: تلاش می کنیم به یک شروع برای به راه افتادن کارخانجات نوآوری در استان فارس برسیم زیرا دیدن جوانانی که با ایده های های نوآورانه شان در پی بهتر کردن دنیا هستند لذت بخش است. از تحقق این رویا در قالب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان شرکت های خلاق حمایت می کنیم.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری نفرین منابع حاکم بر کشورهای نفتی، با حضور استارتاپ ها به خیر بدل می شود و اقتصاد، از تمنای منابع زیرزمینی به پرورش ایده های نوآورانه تغییر می کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با تاکید بر این که تمامی بخش های استان استان باید پذیرای خلاقیت و نوآوری جوانان باشد گفت: بخش سنتی حداقل در یکی دو سال اخیر متوجه شده در صورت رویارویی با شرکت های دانش بنیان بازنده میدان است و چاره ای ندارد جز این که ماندگاری اش را در سرمایه گذاری و حمایت از این جوان ها و ایده های نوآورانه شان جست و جو کند.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان، با بیان این که ایجاد کارخانه های نوآوری بدون توجه به نیاز مردم و بوم استان به اقتصاد و اشتغال کمکی نمی کند، اظهار کرد: ساختارهای فربه و بروکراتیکی که بر اثر عارضه اقتصاد نفتی ایجاد شده، با این روند تغییر می کند و یک محیط تنفس تازه برای اقتصاد ایجاد می کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: حرکت جدیدی به کمک نسل قبراق و جوان کارآفرین که دارایی های فیزیکی آن چنانی و آلایندگی ندارند، راه تازه ای را در اقتصاد و کمک دانش به خلق ثروت نوید می دهد.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری جایگاه مطلوب ایران در شاخص جهانی نوآوری و رتبه های تک رقمی ایران در برخی مولفه های این شاخص، نشانی است بر توانمندی ایران در برخورداری از سرمایه انسانی که در کنار یک بازار بکر در خاورمیانه ، فرصتی خارق العاده را فراروی کشورمان قرار داده است.
ستاری گفت: خوشبختانه بخش خصوصی به این نتیجه رسیده است با ایجاد پارک ها و شتابدهنده های خصوصی و سرمایه گذاری روی جوان ها درآمد بیشتری کسب می کند رخدادی خوشاند و نیازمند عزم همه برای تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی است. پول دولتی ماهیتی دارد که سقف پرش پژووهش و نوآوری ها را محدود می کند و محصولش چیزی نیست که مردم بخواهند.
تولید تجهیزات آزمایشگاهی صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، تولید آنالیزهای نمونه برداری اولیه مغزه ها از توانمندی هایی است که مدیر یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری فارس به معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بیان می کند.
این شرکت دانش بنیان همچنین توانسته دستگاه سانتریفیوژ با دورای بالای ۱۵۰۰۰ دور در دقیقه تولید کند و خدمات آزمایشگاهی را با تجهیزات ساخت خود به مشتریان عرضه کند.
شرکت دانش بنیان رادمان صنعت واحد فناور دیگری است که در پارک علم و فناوری فارس استقرار دارد و نجهیزات آزمایشگاهی و پژوهشی را به دانشگاهیان و پژوهشگاه ها عرضه می کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین به دانشگاه شیراز رفت و با جوانان ایده پردازی که در شتاب دهنده کوانتوم مستقرند، به گفت و گو نشست.
گفتنی است، کوانتوم، ۴ دوره پیش شتابدهی، یک دوره شتابدهی و ۱۲ دوره آموزشی را برای هسته های نوآور برگزار کرده است. این شتابدهنده، ۳۷ تیم نوآور را در دل خود جای داده و در حال حاضر ۱۲ تیم نوآور با میانگین فروش ۶۲۵ میلیون تومان در این مرکز مستقرند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به برج پژوهشی محمد رسول الله رفت و از دستاوردهای فعالان فناور مستقر در برج پژوهشی محمد رسول الله آشنا شد. مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی این برج پژوهشی، با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری راه اندازی و در حال گسترش است و تعداد ۹ شرکت مستقر در این مرکز، محصولات نوآورانه در حوزه سلولی به بازار تجاری عرضه کرده که ۴ شرکت دانش بنیان است.
این مرکز با واحدهای تحقیقات بالینی، علوم پایه، پژوهشکده سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، ارائه خدمات و محصولات فناورانه، در ارتقای حوزه سلامت کشور همچنین ترویج و رونق فناوری سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی گام بر می دارد.
پایان بخش سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به استان فارس. حضور در سوله های شرکت کارخانجات مخابراتی ایران و بازدید از دستاوردهای این واحد صنعتی بود.
تولید انواع بردهای مخابراتی و الکترونیکی و همچنین تجهیرات زیرساختی مخابراتی، بخشی از توانمندی های شرکت کارخانجات مخابراتی ایران است.