کیوسک خبر: شورای امنیت سازمان ملل متحد به رغم تلاشهای گسترده واشنگتن برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه کشورمان با تصویب قطعنامهای برای ادامه این تحریمها مخالفت کرد.
در ماههای گذشته مقامات دولت آمریکا تلاش کردهاند تا در میان همپیمانان خود اجماعی را برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران به وجود آورند و همواره تأکید داشتهاند که از هیچ اقدامی برای جلوگیری از انقضای این تحریمها دریغ نخواهند کرد. در همین راستا، مایک پامپئو، رییس دستگاه دیپلماسی آمریکا ساعاتی پیش تصریح کرده بود: هر کاری را که در چارچوب ابزارهای دیپلماتیک خود بتوانیم، انجام خواهیم داد تا اطمینان حاصل کنیم که تحریمهای تسلیحاتی ایران منقضی نشود. در هفتههای گذشته اظهارات مشابه متعددی در این زمینه از وزیر امور خارجه آمریکا به گوش رسیده است.
به رغم این تلاشها، رأیگیری در شورای امنیت در حالی انجام شد که نتیجه آن نشان داد، آمریکا نظر مثبت فقط یک عضو شورای امنیت را نسبت به پیشنویس قطعنامه ضدایرانی جلب کرده است.
بر اساس گزارشها، آمریکا و جمهوری دومینیکن به پیشنویس این قطعنامه رأی موافق و چین و روسیه به آن رأی مخالف دادند. در این رأیگیری بقیه اعضای شورای امنیت رأی ممتنع دادند و بدین ترتیب پیشنویس آمریکا رد شد.
نماینده ایران در سازمان ملل پس از اعلام نتیجه رأیگیری، اعلام کرد: همه کشورها به ویژه اعضای شورای امنیت وظیفه دارند تا با همه توان خود اعتقاد به ارزشها، اهداف و اصول مندرج در منشور ملل متحد را احیا کنند.
وزیر امور خارجه آمریکا پس از شکست تحقیرآمیز تلاشهای این کشور برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران بیانیهای صادر کرد. مایک پامپئو از اقدام شورای امنیت به عدم تمدید تحریم تسلیحاتی ایران انتقاد و اعلام کرد: شورای امنیت سازمان ملل متحد وظیفه حفظ صلح و امنیت بینالمللی را برعهده دارد. این شورا امروز نتوانست مجموعه مأموریتهای اساسی خود را محقق کند. شورای امنیت قطعنامه معقولی را برای تمدید تحریم تسلیحاتی ۱۳ ساله ایران رد کرد.
انگلیس نیز در بیانیهای اعلام کرد، به پیشنویس قطعنامه تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران که از سوی آمریکا پیشنهاد شده بود، رأی ممتنع داد زیرا مشخص بود که این پیشنویس حمایت شورا را به خود جلب نخواهد کرد.
از سوی دیگر، ژانگ جون، نماینده چین در سازمان ملل طی اظهاراتی درباره پیشنویس قطعنامه ضدایرانی آمریکا گفت، این پیشنویس در زمینه تحمیل مجدد تحریمها علیه ایران و ادامه سیاست «فشار حداکثری» بوده است که با روح برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازگاری ندارد.