کیوسک خبر: یکی از مسائلی که موجب تبادل دانش و فناوری میشود، حضور سرآمدان علمی یک کشور در رویدادهای معتبر علمی است. بر این اساس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برای حمایت از حضور پررنگ سرآمدان علمی ایرانی در کنگرههای سودمند علمی بین المللی، بستههای حمایتی در نظر گرفته است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هر ساله در گوشه و کنار جهان گنگرههای متعددی در رشتههای مختلف علمی برگزار میشود، سرآمدان علمی از سراسر جهان خود را به محل برگزاری این گردهماییهای علمی میرسانند تا از آخرین تحولات در رشته خود مطلع شوند.
تبادل دانش، فناوری و ایده از جمله فوایدی است که معمولاً از شرکت در این نشستهای علمی حاصل میشود. در واقع این برنامه سعی دارد تا با تشویق محققان ایرانی برای شرکت در رویدادهای معتبر علمی، زمینه تبادل و تعاملات علمی را فراهم سازد و توانمندی محققان ایرانی را افزایش دهد.
ایران نیز کشور مهمی در جغرافیای علم و فناوری جهان محسوب میشود، بر این اساس لازم است تا سرآمدان علمی کشور بتوانند از آخرین دستاوردهای علمی جهانی استفاده کنند. به همین جهت معاونت علمی و فناوری، یک بسته حمایتی تدوین کرده است تا این محققان و پژوهشگران بتوانند با شرایط راحتتری در این گردهماییهای علمی جهانی حضور پیدا کنند.
فدراسیون سرآمدان علمی ایران که برای اجرای بستههای حمایتی در این حوزه تاسیس شده است، محققین و پژوهشگران متقاضی حضور در کنگرههای معتبر بینالملی را مورد حمایت قرار میدهد.
یکی از معیارهای مهم اختصاص این بسته حمایتی، میزان اعتبار این گردهمایی است، به همین خاطر، اسامی سخنرانان مدعو و دیگر مسائل مربوط به رویداد علمی، بررسی میشود. بر اساس تعداد روزهای گردهمایی علمی و مسافت کشورمان از محل برگزاری این رویداد، کمک هزینه، خرید بلیط سفر و هزینه اقامت برابر قانون تامین خواهد شد.
کدام گردهمایی معتبر است
افرادی که در کشور به عنوان سرآمد علمی معرفی شدهاند و یا اینکه به عنوان سخنران کلیدی به این همایشهای علمی دعوت شدهاند، میتوانند از این کمک هزینه استفاده کنند. معمولاً گردهماییهای علمی که یک نفر از برنگان جوایزی مانند نوبل، کاولی یا فیلدز در آن حضور دارد، معتبر طلقی میشود، یا حداقل نویسندگان مقالات علمی در نشریات معتبر علمی جهانی باید در آن رویداد حضور داشته باشند.
معاونت علمی و فناوری بستههای متعدد حمایتی را برای پشتیبانی از محققان، پژوهشگران، فعالان عرصه نوآوری و اساتید دانشگاه تدوین کرده است. رویکرد تخصیص این بستههای حمایتی، بیشتر تبدیل ایده و اختراع به محصولا کاربردی است.