وزیر ارتباطات گفت: اینترنت ۴G موبایل تا پایان امسال در ۱۰۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور فعال می شود.
محمدجواد آذری جهرمی در برنامه رهیافت رادیو اقتصاد با بیان اینکه اقتصاد دیجیتال در دولت دوازدهم به صورت جدی پیگیری شد، اظهار کرد: آینده اقتصاد دنیا به سمت اقتصاد دیجیتال در حرکت است و نوآوری، خلاقیت و استفاده از نیروهای جوان و نخبه جایگاه ویژه ای در این اقتصاد خواهد داشت.
وی با اشاره به ظرفیت بزرگ ایران برای تحقق اقتصاد دیجیتال تاکید کرد: ایران با داشتن ۸۰ میلیون جمعیت و نیروی انسانی توانمند، مستعد یک جهش بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال است.
وزیر ارتباطات با اشاره به لایه های مختلف اقتصاد دیجیتال گفت: لایه اول مربوط به هسته اقتصاد دیجیتال است این لایه بیشتر به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، فعالیت اپراتورهای مخابراتی و ارتباطی، تولید و صادرات نرم افزار، سخت افزار، تولیدات داخلی و بازرگانی این تولیدات و بخش خدمات حوزه ICT ربط پیدا می کند. اما در لایه دوم اقتصاد پلتفرمی و در لایه سوم دیجیتالی شدن فرآیندها را خواهیم داشت.
وی با اشاره به رشد بازار ICT کشور برای حرکت به سمت اقتصاد دیجیتالی افزود: سال ۱۳۹۵ سهم اقتصاد بخش تلکام (هسته اقتصاد دیجیتال) به تنهایی در تولید ناخالص داخلی ۱.۷۵ درصد بود که امسال این سهم به ۲.۵ درصد رسیده است.
آذری جهرمی با بیان اینکه سیاست مهم وزارت ارتباطات در رشد بازار اپراتورهای ارتباطی، تثبیت و کنترل قیمت ها و استراتژی توسعه بازار بوده است، تصریح کرد: حجم بازار حوزه تلکام (CT ) در ابتدای دولت یازدهم ۱۹ هزار میلیارد تومان و در ابتدای دولت دوازدهم ۳۶ هزار میلیارد تومان بوده است که امسال به ۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وزیر ارتباطات گفت: در ابتدای دولت یازدهم تنها ۵ میلیون نفر به اینترنت دسترسی داشته اند که این عدد در ابتدای دولت دوازدهم به ۳۶ میلیون نفر و هم اکنون به ۷۰ میلیون نفر رسیده است.
وی ادامه داد: رشد و توسعه خوبی در حوزه ۳G و ۴G در کشور اتفاق افتاده، به نحوی که ۱۰۰ درصد شهرها و ۸۷ درصد روستاها به این فناوری متصل شدند و این عدد تا پایان امسال در روستاهای بالای ۲۰ خانوار به ۱۰۰ درصد می رسد.
آذری جهرمی با بیان اینکه سهم بخش خدمات حوزه ICT حدود ۴ دهم درصد بوده که هم اکنون به ۸ دهم درصد رسیده است، گفت: استارت آپ ها در این رسته قرار می گیرند که در طول ۲.۵ سال گذشته رشد ۱۰۰ درصدی را تجربه کرده اند. هرچند استارتآپ ها به اندازه حوزه مخابراتی بزرگ نشده اند ولی ضریب و نمودار رشدشان به سمت بالا است.
وی افزود: هم اکنون ۵ هزار استارتآپ در سامانه نوآفرین سازمان فناوری اطلاعات ثبت و در حال فعالیت اقتصادی هستند؛ این کسب و کارها ضمن ایجاد اشتغال بستر خدمات را در حوزه های مختلف برای مردم فراهم می کنند.
وزیر ارتباطات مجموع اندازه هسته اقتصاد دیجیتال در ایران را ۴ درصد و اندازه اقتصاد دیجیتال در لایه دوم و سوم را در مجموع ۲.۵ درصد عنوان کرد و گفت: مجموع اندازه اقتصاد دیجیتال کشور ۶.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی است. این درحالی است که هم اکنون متوسط هسته اقتصاد دیجیتال در دنیا ۴.۵ درصد است و آمریکا و چین به ترتیب با داشتن سهم ۶ و ۶.۹ درصد به واسطه تولید تجهیزات سخت افزاری، رتبه های بالایی دارند.