کیوسک خبر: محققان معتقدند یک داروی آزمایشی سرطان از گسترش کووید ۱۹ در بدن انسان جلوگیری می کند. آنها قصد دارند این دارو را روی مبتلایان آزمایش کنند.
به گزارش دیلی میل، محققان ادعا میکنند یک داروی آزمایشی سرطان احتمالاً از گسترش ویروس کرونا در بدن انسان جلوگیری میکند.
این دارو یک دی ان ای مصنوعی است که «آپتامر» (aptamer) نام دارد و پروتئینهایی به نام نوکلئولین را بهم پیوند میدهد. این نوع پروتئین در سطح سلولها وجود دارد.
تحقیقات پیشین نشان داده بود آپتامر اجازه نمیدهد سرطانهای مختلف پروتئین نوکلئولین را تصرف کنند و در نتیجه از گسترش بیماری و ابتلای سلولهای دیگر جلوگیری میکند.
محققان دانشگاه لوییزویل در کنتاکی معتقدند این فناوری را میتوان برای جلوگیری از تکثیر ویروس کرونا و گسترش آن در بدن استفاده کرد.
گروهی از محققان به رهبری پائولا بیتس یکی از استادان پزشکی این دانشگاه، آپتامر را توسعه داده اند.
بیتس در بیانیهای درباره این دارو میگوید: من هم مانند بسیاری از محققان به محض اینکه از ویروس کرونا مطلع شدم، خواستم کمکی کنم و به این فکر کردم حوزه تحقیقات من چه وجوه مشترکی با پژوهش درباره ویروس کرونا دارد.
بیتس تاکنون این دارو را روی سلولها آزمایش کرده اما امیدوار است به زودی آزمایشهای بالینی آن را انجام دهد.
او میگوید: به طور معمول تولید یک دارو از نقطه صفر سالها طول میکشد و باید آزمایشهای زیادی روی حیوانات انجام داد. در مرحله بعد آزمایشهای ایمنی روی انسانها انجام میشود. این مراحل چند سال طول میکشد. از آنجا که این دارو قبلاً روی انسانها و در بیماران سرطانی آزمایش شده، تصمیم داریم به شیوهای مشابه آن را روی بیماران کووید ۱۹ آزمایش کنیم.
او امیدوار است به زودی تاییدیه سازمان غذا و دارو را دریافت و آزمایشهای انسانی را آغاز کند.