کیوسک خبر: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از تولید ۵ واکسن HPV، آنفولانزا، لشمانیا، پنوموکوک و روتاویروس در سال آینده خبر داد.
سورنا ستاری در مراسم تقدیر از توانمندیهای تولیدی صنایع دارویی و تجهیزات پزشکی کشور با تقدیر از وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو برای همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه تولید دارو و تجهیزات پزشکی، اظهار کرد: صنعت داروسازی، تجهیزات پزشکی و بیوتکنولوژی جزو افتخارات کشور است و ما تمام نیازمندیهای این اکوسیستم از قبیل نیروی انسانی زبده، شرکت های فعال که تولید سالیانه آنها تا چند صد میلیارد تومان میرسد را در داخل داریم.
وی با تقدیر از سازمان غذا و دارو به عنوان پایه شکل گیری اکوسیستم تولید دارو، افزود: اگرچه انتقاداتی به سازمان غذا و دارو مطرح است، اما کاش سازمان مشابهی مانند غذا و دارو را در وزارت نفت و ارگانهای دیگر داشتیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این معاونت در حوزه دارو، عنوان کرد: در ۷ ماهه اول سال ۹۷ میزان ارزبری داروهای وارداتی یک میلیارد دلار بود؛ در این حوزه ۳۸۰ نوع ماده موثر داریم که بیشتر از ۴۶۰ هزار دلار ارزبری داشتند و ۵۶ دارو با ارزبری ۲۵۰ میلیون دلاری وجود داشت، در بسته اولی که سال گذشته دیدیم، تلاش برای تولید ۱۳۵ قلم دارو و مواد اولیه دارویی(به جز انسولین) که بیشترین میزان واردات را داشت، کلید خورد و بهزودی در نامهای به وزیر بهداشت برنامه زمانبندی سال آینده برای کم شدن واردات آنها را اعلام خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در بسته دوم، ۹۰ قلم دارو و مواد اولیه بود که بخشی از آن قرارداد تولید دارد و بخش دیگر نیز در حال انجام است. همچنین سال آینده ۵ واکسن واکسن HPV، آنفولانزا، لشمانیا، پنوموکوک و روتاویروس با همکاری سازمان غذا و دارو برای اولین بار توسط بخش خصوصی در کشور تولید خواهد شد که اتفاق بزرگی است.
ستاری با اشاره به همکاری بسیار خوب سازمان غذا و دارو درحوزه تجهیزات پزشکی نیز گفت: خوشحال هستم که در حال حاضر عدد تولیدات تجهیزات پزشکی علیرغم پیچیدگی دستگاه ها و هزینه هنگفت آن، در داخل ساخته می شود و فناوری فوق العاده ای دارد، افزایش یافته است.
به گفته وی تمام این توفیقات در موارد ذکر شده به دلیل حضور سازمانی به نام سازمان غذا و دارو است که باید قدر آنرا بدانیم، این سازمان واقعا فوق العاده کار کرده است و ما به دنبال مدلی هستیم که سازمانی مانند غذا و دارو را در تمام وزارتخانه ها داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور ابراز امیدواری کرد که با کمک تمام تلاشگران صنعت دارو و تجهیزات پزشکی از فرصت تحریم ها به نفع تولید داخل استفاده کرده و پایه هایی درست شود که بعدهابرای کشور ماندگار باشد.
ستاری گفت: زیستبوم فناوری و نوآوری دارو در کشور بهطور کامل شکل گرفته است و همه بازیگران این حوزه در کنار یکدیگر نقشآفرینی میکنند.
وی در ادامه افزود: ۱۳۵ قلم دارو و ماده موثره دارویی «ایرانساخت» به مدد جوانان و متخصصان داخلی تولید شده است یا در مرحله تولید قرار دارد.
ستاری تصریح کرد: تولید دستگاه ها و تجهیزات پیچیده و گرانقیمت پزشکی ایرانساخت یکی از افتخارات محقق شده به مدد شرکتهای دانشبنیان است.