شتابدهنده “باز” و “ماد” افتتاح شد

کیوسک خبر: معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری صبح امروز «آزمایشگاه نوآوری باز» گروه مپنا را با هدف توسعه کسب و کارهای نوپا و شتابدهنده «ماد» با هدف توسعه کسب و کارهای تولیدکننده مواد اولیه دارویی را افتتاح کرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، صبح امروز شرکت های دانش بنیان و فناور استان تهران و استان البرز میزبان سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری شدند.

افتتاح آزمایشگاه نوآوری باز مپنا

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و مدیرعامل گروه مپنا، «آزمایشگاه نوآوری باز» را افتتاح کردند.

هدف از افتتاح این آزمایشگاه، جمع آوری ایده‌های خلاق و هدایت آن ها تا جایی است که به کسب و کارهای مورد نیاز بازار فناوری و همچنین گروه مپنا بدل شود.

آزمایشگاه نوآوری باز کارش را با شتابدهنده اینترنت اشیا و علوم داده آغاز می کند. ۹ تیم در بازه ۶ ماهه شتابدهی می شوند که سه تیم به طور موفقیت آمیز فرآیند شتابدهی را طی کردند. در راه اندازی این آزمایشگاه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شهرداری کرج، استانداری البرز و گروه مپنا همکاری کردند.

رونمایی از شبیه ساز هواپیمای ایرباس ۳۲۰

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در نخستین بخش از بازدیدهای خود، ازشبیه ساز هواپیمای مسافربری ایرباس ۳۲۰ شرکت توسعه دانش آسمان بازدید کرد. این سامانه شبیه‌ساز که توسط متخصصان این شرکت ایران‌ساخت شده است، برای آموزش خلبانان و کادر پروازی مورد استفاده قرار می گیرد.

سالانه ۱۵۰ ساعت در این شرکت آموزشی با دستگاه های سیمولاتور آموزش می بینند.

تا پیش از ساخت این شبیه ساز، نمونه مشابهی در داخل ایران وجود نداشت و این شبیه ساز با امبرای نخستین بار این دستگاه در کشور تولید شده است.

نمونه آموزش هایی که خارج از کشور انجام می شود، با تکیه به قابلیت ارتقاپذیری این دستگاه، قابل آموزش بوده و با استفاده از این دستگاه، هزینه‌های آموزش به یک دهم کاهش و ضمن جلوگیری از خروج ارز، در زمان آموزش نیروی انسانی صرفه جویی خواهد شد.

افتتاح شتابدهنده ماد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، شتابدهنده مواد اولیه دارویی «ماد» را افتتاح کرد. شتابدهی ماد به وسعت ۷۰۰ متر مربع واقع در منطقه گرمدره استان البرز، شامل آزمایشگاه تحقیق و توسعه، کنترل کیفیت و خط تمام شیشه‌ای پایلوت است.

فضای کاری اشتراکی، دفاتر کاری مستقل و اتاق‌های جلسات، فضای کار تحقیقاتی و آزمایشگاهی از خدماتی است که این شتابدهنده به استارتاپ ها ارائه می دهد.

آزمایشگاه تحقیق و توسعه به وسعت ۳۰۰ متر مربع، پایلوت با چهار راکتور شیشه های دو جداره صنعتی سیستم خلاء و وکیوم، روغن داغ و چیلر با بازده دمایی ۲۵- تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد از بخش های مختلف شتابدهنده ماد به شمار می‌رود.

بازدید از شرکت دانش بنیان فارمازند

فعالان فناور یکی از شرکت‌های تولید داروهای دامی دستاوردهایشان را به معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری معرفی کردند. محلول های خوراکی ویتامینه، محلول های خوراکی آنتی زیست فناور، پودر های محلول در آب ویتامینه، پودر های محلول در آب آنتی بیوتیک از تولیدات این شرکت دانش بنیان است.

شرکت تحقیقات و تولید مواد بیولوژیک پسوک که در زمینه تولید واکسن ها و مواد بیولوژیک مورد مصرف در دامپزشکی فعال است، مقصد بعدی کاروان علم و فناوری بود.

واکسن های نیوپاسول ۱۰۲، فلوپاسول و نیوپاسول ۱۰۲ که برای پیشگیری و کنترل دو بیماری مهم صنعت طیور یعنی نیوکاسل و آنفلوآنزا به کار می رود، از تولیدات پسوک است.

این شرکت دانش بنیان همچنین واکسن جدید سه گانه نیوپاسول ۱۰۳ را برای اولین بار در کشور تولید کره است. تولید آنتی ژنهای پسوفلو و پسوکاسل که برای انجام آزمایشات تشخیصی بیماری های آنفلوآنزا و نیوکاسل به کار می روند نیز از تولیدات این شرکت دانش نیان به شمار می رود.

بر اساس این گزارش، آغاز به کار فرآیند احداث «کارخانه نوآوری البرز» با حضور استاندار و مسئولان استانی از دیگر برنامه‌های سفر معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به البرز است.