کیوسک خبر: نتایج مطالعات اخیر محققان مجمع انجمنهای بینالمللی تنفسی نشان داد که آثار مثبت کاهش میزان آلودگی هوا بر سلامت افراد «فوری و قابل توجه» بوده و ظرف چند هفته نرخ مرگ و میر ناشی از بیماریهای مربوطه را در جهان کاهش میدهد.
به گزارش تارنمای روزنامه «گاردین»، یافتههای این پژوهش نشان داد: کاهش میزان آلودگی هوا، آمار ابتلا به آسم، بروز حملات قلبی و تولد نوزادان زودرس و دچار کمبود وزن را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.
به گفته «دین شرافنگل» مولف ارشد این پژوهش، نتایج این مطالعه با عقل جور درمیآیند. به عنوان نمونه، در مورد بیماری کرونر عروق قلب سطوح پایین اکسیژن عامل مهمی به شمار میرود تا جایی که تنها یک روز تنفس در هوای ناسالم میتواند با تشدید این بیماری به سکته قلبی فرد مبتلا منجر شود.
یافتههای یک تحقیق جهانی که در اوایل سال جاری میلادی انجام شد، نشان داد که آلودگی هوا میتواند به همه اندامهای و سلولهای بدن انسان آسیب بزند. با توجه به این که بیش از ۹۰ درصد جمعیت جهان هوای آلوده و سمی استنشاق میکنند، سازمان بهداشت جهانی آلودگی را به عنوان «یک شرایط اضطراری خاموش برای سلامت عمومی» معرفی کرده است.
به گزارش محققان، فواید کاهش آلودگی هوا در همان هفته نخست آزمایش ظاهر شد. در نتیجه ممنوع شدن استعمال دخانیات در فضاهای بسته در ایرلند، با کاهش دود دست دوم میزان مرگ و میر، حملات قلبی و سکته مغزی در مردم این کشور به ترتیب ۱۳، ۲۶ و ۳۲ درصد کاهش یافت.
نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که در پی ممنوعیت ۱۷ روزه عبور و مرور وسایل نقلیه در بخشهایی از آتلانتا در جریان برگزاری بازیهای المپیک ۱۹۹۶، میزان مراجعه کودکان مبتلا به آسم به کلینیکها بیش از ۴۰ درصد و به بخش اورژانس ۱۱ درصد کاهش یافت. تعطیلی کارخانهها و ممنوعیت عبور و مرور خودروها از دو ماه پیش از آغاز بازیهای المپیک پکن نیز نرخ ابتلا به آسم و بروز حملات قلبی را کاهش داد.
به علاوه، اعتصاب ۸ ماهه فلزکاران در جنوب غربی آمریکا آمار مرگ و میر را در این کشور تا ۲.۵ درصد و تعطیلی ۱۳ ماهه کارخانه فولاد ایالت یوتا نیز آمار بستری شدنها به دلیل التهاب ریه، برونشیت و آسم را به نصف رسانده و احتمال زایمان زودرس را در زنان باردار کاهش داد.
به گفته محققان کاهش میزان آلودگی هوا حتی اگر از مقدار تعیین توسط سازمان بهداشت جهانی کمتر باشد هم در پایین آوردن نرخ بروز بیماریها اثربخش خواهد بود.