بلاتکلیفی شرکت‌های آمریکایی با جدیدترین تصمیم ترامپ در برابر هواوی

به گزارش کیوسک خبر، آنگونه که مشخص است، زمان و چگونگی تصمیم اخیر ترامپ مبنی‌بر کاهش محدودیت‌های هواوی، با گذشت چندین روز، هنوز مشخص نیست و طرفین چینی و آمریکایی در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.

 هنگامی که ترامپ در چند روز اخیر، از کاهش محدودیت‌های اعمال شده علیه هواوی سخن گفت، آن‌طور به‌نظر می‌رسید که آمریکا از اعمال فشار بر غول فناوری چین منصرف شده است.ترامپ پس از ملاقات با رئیس جمهور چین، در توئیت خود نوشت:به درخواست شرکت‌های بزرگ فناوری و رئیس جمهور شی، پذیرفتم که به شرکت چینی هواوی اجازه خرید محصول از شرکت‌هایی داده شود که به‌واسطه مبادلات آن‌ها امنیت ملی ما تحت‌تأثیر قرار نگیرد.

پس از اظهارات ترامپ، سهام شرکت‌های فناوری با افزایش چشمگیری مواجه شد؛ با این انتظار که شاید زیان‌های ناشی از فرمان تجاری ترامپ در ماه مه، جبران شود.

هرچند اظهارات ترامپ به‌منزله لغو فشارها علیه هواوی محسوب می‌شود؛ اما با گذشت چند روز، هنوز معلوم نیست که این موضوع به نفع چه کسی تمام خواهد شد.محدودیت‌های کاخ سفید علیه هواوی هنوز پابرجا هستند و تاکنون به هیچ شرکتی معافیت اعطا نشده است. علاوه‌براین، کاخ سفید هیچ برنامه‌ی مشخصی برای تعیین نوع تحریم‌های رفع شده و زمان انجام این روند را تدوین نکرده است. بنابراین هواوی و شرکایش در موقعیت مبهمی قرار دارند. از طرفی،طبق گزارش دیروز رویترز، مقامات دولت آمریکا، هنوز با هواوی به‌عنوان شرکتی که فهرست سیاه قرار دارد، رفتار می‌کنند.

هنگامی که ترامپ در ماه مه، فرمانی اجرایی قرار گرفتن هواوی در فهرست سیاه را امضا کرد که به واسطه‌ی آن، وزارت خزانه‌داری، هواوی را به‌عنوان تهدیدی امنیتی معرفی می‌کرد، شرکت‌های آمریکایی ملزم شدند تا قبل از معامله با غول فناوری چینی، تاییدیه‌های لازم را دریافت کنند. دریافت مجوز برای فروش محصول به هواوی بسیار سخت بود؛ چرا که محدودیت های ترامپ، انجام تراکنش با هواوی را ممنوع می‌کرد. درپی این تحریم‌، شرکت‌های بزرگ فناوری از جمله گوگل، همکاری خود با هواوی را قطع کرده‌اند. گوگل اعلام کرده بود که دیگر نمی‌تواند مجوز سیستم‌عامل اندروید را برای دستگاه‌های هواوی صادر کند. سپس وزارت خزانه‌داری، مجوزی موقتی را صادر کرد که به توسعه‌دهندگان نرم‌افزار اجازه‌ی عرضه‌ی به‌روزرسانی برای محصولات هواوی را می‌داد؛ اما این مجوز تا ماه میلادی آتی اعتبار دارد. اگر سیاست‌های آمریکا تغییر نکند، انجام هرگونه معامله با هواوی، به‌زودی غیرقانونی خواهد شد‌.

ترامپ تلاش کرده است که این موضوع را به نگرانی‌های امنیتی و مسائل اقتصادی ارتباط دهد. یک روز بعد از اظهارات ترامپ، لری کادلو، مشاور اقتصادی کاخ سفید، در مصاحبه‌ای با شبکه CBS، به تبیین این مسئله پرداخت. وی بیان کرد تنها فروش کالاها، محصولات و خدمات عمومی مجاز خواهد بود که هیچ تهدید امنیتی جدی به‌دنبال نداشته باشند. طبق گفته کادلو، این محصولات شامل تراشه‌ها، نرم‌افزارها و سایر خدماتی خواهد بود که در سراسر دنیا و نه‌تنها در آمریکا، دردسترس هستند.

در دید کلی، اقدام اخیر ترامپ مانند بازگشت به مراحل اولیه‌ی اعمال فشار علیه هواوی به‌نظر می‌رسد؛ زمانی‌ که رئیس جمهور آمریکا غول فناوری چینی را از دسترسی به شبکه‌های تلفن همراه منع کرد اما از اعطای مجوز شرکت‌های فناوری به آن ممانعت نکرد. سَم ساکس، کارشناس امنیت سایبری در بنیاد آمریکای نوین (New America)، پیش‌بینی می‌کند که هواوی احتمالا نتواند تجهیزات مورد استفاده‌ی فراهم‌کنندگان شبکه‌ی بی‌سیم را بفروشد؛ بسیاری از این شرکت‌ها از تجهیزات ارزان هواوی استفاده می‌کنند و نسبت به تحریم‌ها اعتراض کرده‌اند.

ساکس بیان کرد:فکر می‌کنم که قرار است تحریم‌های بیشتری بر آنچه که بالاترین حساسیت را بر امنیت ملی ایجاد می‌کند، مشاهده کنیم؛ یعنی زیرساخت مخابراتی.

ازطرفی، به‌نظر می‌رسد که کاهش محدودیت‌ها بر اندروید و ویندوز اعمال خواهد و همچنین به سازندگان تراشه نیز چراغ سبزی داده شود؛ اما تا وقتی که وزارت خزانه‌داری معافیتی به این شرکت‌ها اعطا نکند، هرگونه صدور مجوز برای شرکت چینی غیرقانونی خواهد بود. گفتنی است که گوگل و مایکروسافت، بعد از اظهارات اخیر ترامپ، هنوز برنامه‌ای برای رفع محدودیت‌های هواوی ندارند.

سخنگوی مایکروسافت در بیانیه‌ای اعلام کرد:ما همیشه شیوه‌های کسب‌وکار را ارزیابی می‌کنیم تا به مشتریان تضمین دهیم که بهترین تجربه ممکن و ملزومات قانونی مرتبط را دریافت کنند.مایکروسافت برای مدتی محدود محصولات هواوی را از فروشگاهش خذف کرد، اما بعدا فروش موجودی محصولات هواوی را دوباره آغاز کرد.سخنگوی گوگل از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.