اخیرا محققان مدرسه پزشکی هاروارد در بوستون متوجه شدهاند میتوانند با کنترل اسید آمینه لوسین، اثربخشی درمان سرطان سینه را افزایش دهند.
به گزارش کیوسک خبر، از مدیکال نیوزتودی، بدن برای تولید پروتئین به اسید آمینه لوسین (Leucin)، نیاز دارد و محققان دانشگاه هاروارد از ایالات متحده آمریکا، اخیرا متوجه شدهاند این اسید آمینه در برابر داروی تاموکسیفن (Tamoxifen) مقاومت کرده و جلوی اثر درمانی آن در سرطان سینهای که از نوع مثبت هورمون استروژن است را می گیرد.
این محققان در بررسیهای آزمایشگاهی خود دریافتند، پروتئین سطح سلولی SLC7A5 که به سلولها در جذب اسید آمینه کمک میکند در برابر داروی تاموکسیفن که برای درمان سرطان سینه نوع مثبت هورمون استروژن است، مقاومت کرده و از اثر درمانی آن تا حد زیادی میکاهد.
هورمون استروژن در حدود سه چهارم بیماران مبتلا به سرطان سینه، موجب رشد تومور و گسترش آن میشود. سلول سرطانی درست مانند سلولهای سالم سینه مجهز به گیرندههای استروژن هستند و بدین ترتیب میتوانند علایم ارسالی هورمون برای رشد را دریافت کنند.
پزشکان هنگام درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه، از نوع مثبت هورمون استروژن، از داروهای تاموکسیفن استفاده میکنند تا جلوی عملکرد استروژن روی سلولهای سرطانی را گرفته و مانع از رشد تومورها شوند. اما هنگام روند درمان، در بسیاری موارد در بدن فرد مبتلا مقاومت دارویی ایجاد شده و خطر عود سرطان و پیشرفت مهلک آن وجود دارد. افرادی که این مقاومت دارویی در آنها ایجاد میشود، شانس بسیار کمی برای زنده ماندن دارند و از آنجاییکه روشهای جایگزین محدودی برای درمان سرطان سینه وجود دارد، متوسط شانس بقای آنها معمولا کمتر از ۵ سال است.
وجود اسید آمینهها برای تولید پروتئین در بدن ضروری است و حدود ۲۰ نوع اسید آمینه شناخته شده وجود دارد. از این ۲۰ نوع، ۹ مورد آن را باید با استفاده از مصرف منابع غذایی تامین کرد و آنها به خودی خود در بدن تولید نمی شوند.
لوسین، نوعی اسید آمینه است که برای تولید پروتئین ماهیچهای ضروری است. این اسید آمینه بیشتر در محصولاتی چون ذرت، گوشت ماهی، مرغ و گاو وجود دارد. در بررسیها مشخص شده است که کاهش این اسید آمینه در بدن افراد مبتلا به سرطان سینه، جلوی رشد سلولهای بدخیم و تومور را میگیرد و تقسیم سلولی سلولهای سالم را افزایش میدهد.