دو فیلم ایرانی در بیستمین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی و پژوهشی مردمی «دنیای دانش» در مسکو پایتخت روسیه به نمایش درآمدند.
تماشاگران روس ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی یکشنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ در مسکو فیلم « کَل فاطمه» تولید سال ۲۰۲۱ به کارگردانی مهدی زمانپور کیاسری را تماشا کردند.
این فیلم درباره زندگی زنی ناشنوا ست با دو پسرش در مزرعهای دور از روستا است و چگونگی اداره خانه، پرورش دام و غلبه بر مشکلات روزانه توسط او و فرزندانش را به تصویر کشیده است.
مهدی زمانپور کیاسری درباره انتخاب این سوژه برای مستند خود گفت: همیشه در مستندهایم به دنبال زندگی و سادگی هستم و سوژههایم را با این دو ویژگی انتخاب میکنم. این موضوع را در مستندهای قبلیام یعنی «مشتی اسماعیل»، «آسک»، «آب، باد، نان، خاک» میبینید. برای ساخت مستند کل فاطمه نیز به همین موضوع توجه داشتم. او بانویی است که همراه دو فرزندش در منطقهای زندگی میکند، شوهرش فوت کرده و کر و لال نیز هست اما هیچ کدام از این اتفاقات باعث نشده او انگیزهاش را از دست بدهد، بلکه روی پای خودش ایستاده و کار میکند. کل فاطمه زمین شالیکاری دارد و از صبح تا شب در این زمینش کار میکند.
وی ادامه داد: در این مستند اگرچه مشکلات زندگی کل فاطمه را نشان میدهیم، اما روایت فیلم امیدآفرین است.
ساعت ۱۳ یکشنبه به وقت محلی نیز فیلم «بازیکنان» تولید سال ۲۰۲۱ به کارگردانی نادر ترکمن روی پرده رفت. این فیلم، داستان گروهی از کودکان روستایی را روایت می کند که در تلاش برای تحقق رؤیای خود در زمینه ایجاد تیم فوتبال خود هستند.
جشنواره فیلم دنیای دانش در مسکو عصر پنجشنبه هفتم فروردین ۱۴۰۴در آیینی در سینما خودوژستونی مسکو افتتاح شد.
این جشنواره به عنوان قدیمی ترین جشنواره فیلم در پایتخت روسیه همزمان با دهه علم و فناوری در روسیه امروز یکشنبه پس از نمایش ۵۵ فیلم به طور همزمان در چند مکان فرهنگی مسکو به کار خود پایان میدهد.
در برنامه بینالمللی این جشنواره، هفت فیلم از ایران، اسپانیا، صربستان، هند، آمریکا و پاناما حضور دارند.
دبیرخانه این جشنواره افزود: این فیلم ها از ارتباط علم و اخلاق می گویند، تعامل انسان و فناوری های جدید را نشان می دهند و همچنین نقش سنت ها را در زندگی مدرن نشان می دهند.