محققان دریافتند رژیم غذایی پرچرب و پرقند در موش های مادر قبل و در طول بارداری موجب بروز مشکلات قلبی در نوزادشان می شود.
به گزارش کیوسک خبر، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن دریافتند تغییرات قلبی ناشی از رژیم غذایی در نوزاد، تنها از مادر به نوزاد منتقل نمیشود. بلکه نوزاد نر یک مادر چاق که با یک ماده سالم تغذیه شده با رژیم غذایی نرمال جفت گیری میکند هم مشکلات مشابه قلبی را منتقل مینماید.
نکته قابل توجه این است که محققان دریافتند مشکلات قلبی چندنسلی، حتی زمانیکه نوزاد موش چاق نبوده و در طول زندگی اش رژیم غذایی عادی داشته باشد، همچنان وجود دارد.
محققان همچنین از روش باروری درون آزمایشگاهی (IVF) برای کاشت تخمهای بارورشده از موشهای چاق به درون موشهای دارای وزن نرمال استفاده کرده و آنها را باردار کردند. مشخص شد نوزاد این موشها هم دارای نقایص قلبی بودند که اثبات کننده این مطلب است که مشکلات قلبی به تخمک اصلی و اولیه از مادر تغذیه شده با رژیم غذایی شیرین و پرچرب مربوط میشود و صرفاً مرتبط به عوامل محیطی در طول بارداری یا شیردهی نمیشود.
محققان معتقدند ایجاد نقص در میتوکندری قلب احتمالاً ناشی از تغییرات اپی ژنتیک در DNA تخمکهای مادر چاق است. طبق فرضیه محققان، این تغییرات اپی ژنتیک در تخمک در تمامی سلولهای نوزاد، از جمله در سیستم تناسلی آنها، وجود دارد.