عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه در مساله سن ازدواج، عرف و عادت اجتماعی بر قانون غلبه دارد گفت: بنابراین ازدواج دختران زیر ۱۳ سال بعد از ممنوعیت نیز امکان وقوع دارد و قانونگذاری در این زمینه تنها با محرومیت بیشتر این دختران و ثبت نشدن این ازدواجها همراه خواهد بود.
به گزارش کیوسک خبر از فارس، ازدواج پایه اساسی کانون خانواده است. بسیاری از افراد جامعه پس از رسیدن به سن بلوغ با احساس نیاز ازدواج میکنند. سن بلوغ با توجه به شرایط اجتماعی و جغرافیایی متفاوت است با این وجود، نمیتوان سن خاصی برای ازدواج همه افراد تعیین کرد. چراکه ازدواج موضوعی خصوصی محسوب میشود و افراد در سنین متفاوتی توانایی تشکیل خانواده و استقلال از والدین را بدست میآورند. بنابراین، دولتها نمیتوانند سن مشخصی برای ازدواج افراد در نظر بگیرند و اساساً تعیین سن ازدواج از طریق قانونگذاری به صلاح جامعه نیست.
در همین راستا، مدتی است که موضوع محدودیت سن ازدواج از سوی فراکسیون زنان مجلس و برخی از فعالان مدنی در ایران پیگیری میشود. این در حالی است که طرح افزایش حداقل سن ازدواج پس از تصویب فوریت در صحن علنی مجلس برای رسیدگی کارشناسی به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس فرستاده شد. در این بین، کمیسیون پس از برگزاری جلسات کارشناسی درباره افزایش حداقل سن ازدواج با طرح فراکسیون زنان مخالفت کرد. پس از رد کارشناسانه طرح، رسانههای خارجی نظیر بیبیسی فارسی، صدای امریکا و… به این موضوع واکنش نشان دادند.
در همین زمینه، محمدعلی پورمختار، عضوکمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه رسانههای خارجی هیچگاه دلسوز ما نبوده و نیستند، گفت: چیزی که از رسانههای خارجی سراغ داریم، دشمنی با ملت عزیز ایران است و هر نکتهای که آنها به دنبالش هستند ما باید برعکس آن را انجام دهیم.
وی افزود: در حوزۀ مسائل اجتماعی نظیر ازدواج نیز، رمز موفقیت ما مخالفت با تبلیغات و شانتاژهای رسانههای خارجی است چراکه آنها به دنبال این هستند که نسل کشور را از نظر فرهنگی و اجتماعی از بین ببرند و جمعیت کشور را کاهش دهند. بنابراین در این مسئله نیز آنها از راههای نرم و پنهان وارد میشوند و حرفهایی که میزنند برای تضعیف اعتقادات مردم به مسائل دینی و ضربۀ هولناک به افکار و عقاید مذهبی مردم است.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با تاکید بر استراتژی منحرفکننده رسانههای خارجی طی ۴۰ سال گذشته، گفت: اینها دنبال توطئههای خودشان هستند و ما باید همان راه خودمان که راه اسلام، فقه و فرهنگ مردم ایران است را ادامه دهیم.
پور مختار با اشاره به تجربه ناموفق ممنوعیت قانونی در زمینه ازدواج، گفت: در مساله سن ازدواج، عرف و عادت اجتماعی به قانون غلبه دارد و قانون را متروک میکند کما این که پیش از این نیز از این قبیل قوانین در کشور تصویب کردهایم که نتیجه مثبتی را نشان نمیدهد. بنابراین محدودیت سنی برای ازدواج یعنی تکرار تجربهای شکست خورده است.
وی در خصوص لایحه اعطای تابعیت به فرزندان مادر ایرانی، گفت: این لایحه در کمیسیون حقوقی مجلس به تصویب رسید و برای طرح در صحن ارسال شده است. احتمال میدهیم این لایحه رای بیاورد که لااقل از این طریق، بخشی از مشکلات این خانوادهها در زمینه هویت یابی فرزندانشان مرتفع شود.