امید برای توسعه درمان آلزایمر با اشعه لیزر

کیوسک خبر: در پژوهشی جدید با تاباندن اشعه لیزر به بخشی از مغز موش ها، قابلیت دورنوردی فعال شد. این روش به توسعه درمان های جدید برای فراموشی و آلزایمر کمک می کند.

به گزارش تلگراف، محققان در یک تحقیق جدید نشان دادند با استفاده از لیزر می توان قابلیت دورنوردی (تله پورت) را در مغز انسان فعال کرد. در حقیقت در این پژوه محققان توانستند سیگنال های جی پی اس داخلی مغز را کنترل کنند.

این پژوهش که روی موش ها انجام شده، نشان داد با تاباندن اشعه های لیزر به سمت هیپوکاموس مغز (که بخش مسئول حافظه و یادگیری است)، می توان عصب هایی به نام«سلول های مکانی» را تحریک کرد. زمانیکه انسان وارد محیط تازه می شود و آن موقعیت در حافظه ذخیره می شود، سلول های مکانی فعال می شوند.

با تحریک سلول هایی که با محیط فعلی ما مطابقت ندارند، می توان از طریق ذهنی به مکانی منتقل شد که این سلولها در حافظه به آن متصل هستند. این نخستین تحقیقی است که نشان می دهد فعالیت سلول های مکانی در توانایی مغز برای بازیابی حافظه و مسیریابی آن تاثیر دارد.

در این پژوهش، عصب شناسان کالج لندن موش ها را در یک مکان قرار دادند و به عنوان جایزه به آنها آب شیرین شده با شکر دادند. سپس موش ها به مکان ثانویه منتقل شدند و با استفاده از اشعه های لیزر سلول های مکانی ذخیره شده در حافظه شان، موقعیت مکانی اولیه در حافظه شان فعال شد.

در حافظه موش ها موقعیت مکانی اول فعال شد و موش ها به طور ذهنی به موقعیت اول منتقل شدند و سعی کردند جایزه را بیابند. زیرا تصور می کردند در موقعیت مکانی اول قرار دارند.

محققان امیدوارند یافته های این تحقیق به توسعه درمان های جدید برای بیماران مبتلا به فراموشی و آلزایمر کمک کند.

دکتر نیک رابینسون محقق ارشد این پژوهش می گوید: نتایج به دست آمده شواهدی مستقیمی هستند که نشان می دهند موش ها با استفاده از اطلاعات سلول های مکانی، رفتار می کنند. به بیان دیگر سلول های مکانی به موش ها نشان می دهند کجا هستند و این حیوانات در حقیقت هنگام تصمیم گیری به سلول های مکانی گوش می کنند. این تحقیق چشم انداز جدیدی درباره شیوه ذخیره شدن خاطرات در مغز فراهم می کند و ابزار جدیدی برای دستکاری این خاطرات و تاثیرگذاری در رفتار فراهم می کند.