کیوسک خبر: جهاد کشاورزی از ارائه «کشاورز کارت» به کشاورزان برای خرید نهاده و کود، خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی امروز با اشاره به ارائه «کشاورز کارت» به کشاورزان گفت: در بخش اول این کارت در اختیار کشاورزانی که گیاهان استراتژیک مانند گندم، جو و دانه های روغنی کشت میکنند، قرار میگیرد تا دغدغهای برای خرید نهاده و کود نداشته باشند و بتوانند از این کارت استفاده کنند.
وی ادامه داد: از ۳ میلیون تن کود مورد نیاز سالانه کشاورزان، ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود اوره است که با قیمت سال گذشته در اختیار کشاورزان قرار میگیرد اما سایر کودهای وارداتی به دلیل تغییر قیمت ارز از ترجیحی به نیمایی افزایش قیمت داشته است.
خاوازی ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی برای کمک به کشاورزان، طرح «کشاورز کارت» را با همکاری بانک مرکزی ایران و بانک کشاورزی تهیه کرده است.
وی اظهار امیدواری کرد: انشاءالله کشاورزان با این کارت بتوانند نهادههای مورد نیاز خود را به موقع تامین کنند و سال آینده با بانک تسویه حساب کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه نکات بسیار ریزی در این کارت دیده شده است، یادآور شد: بانک کشاورزی و معاونت امور زراعت طراحی خوبی برای این کارت داشتهاند تا کشاورزان بتوانند بدون دغدغه و بروکراسیهای معمولی بانک، سریعاً به این منابع مالی دست یابند.
وی با بیان این که طرح «کشاورز کارت» یک اقدام بزرگ و ملی محسوب میشود و باید با جدیت آن را دنبال کنیم، تصریح کرد: با تأثیرگذاری که کود در تولیدات کشاورزی دارد در گام اول این محصول انتخاب شد و در گام دوم آفتکشها هستند و ما از منابع مختلف اعتباری لازم را برای آن تجهیز میکنیم.
همچنین روح الله خدارحمی مدیر عامل بانک کشاورزی با اشاره به این که «کشاورز کارت» با حمایتهای وزیر جهاد کشاورزی اجرا شده است، افزود: در این کارت منابعی برای خرید نهاده در اختیار کشاورزانی که محصولات راهبردی مانند گندم جو و دانههای روغنی تولید میکنند، قرار میگیرد.
وی با اشاره اینکه «کشاورز کارت» برای تامین نقدینگی برای فصل کاشت در اختیار کشاورزان قرار میگیرد، گفت: به ازای هر هکتار زراعت دو میلیون تومان تسهیلات پرداخت میشود و سقف در نظر گرفته شده برای پرداخت تسهیلات از طریق «کشاورز کارت»، ۲۰ میلیون تومان است.
مدیر عامل بانک کشاورزی با اشاره به اینکه در بانک سعی شده تا با حداقل زمان «کشاورز کارت» را در اختیار کشاورزان قرار گیرد، افزود: نرخ تسهیلاتی که از طریق این کارت پرداخت میشود، ۱۲ درصد و یکساله بوده در مقایسه با نرخ تسهیلات عادی یعنی ۱۸ درصد، نرخ مناسبی است.
وی درباره وثایق در نظر گرفته شده برای دریافت این کارت اعتباری نیز گفت: به دلیل رقم متوسط، دریافت این کارت نیاز به تضامین و وثایق زیادی نخواهد داشت.
به گفته خدارحمی، کشاورزان از طریق سامانه سیتا با همکاری معاونت زراعت و جهاد کشاورزی استانها به بانک کشاورزی معرفی میشوند و معرفی بر اساس سطح زیر کشت انجام خواهد شد همچنین پیش بینی شده تا ۳ روز کاری بعد از معرفی کشاورزان این کارت در اختیارشان قرار گیرد.
وی گفت: این کارت ابزاری برای پرداخت الکترونیک در پایانههای فروشگاهی خاص و مراکز عرضه نهادهها مانند کود و سم است.
خدارحمی با بیان این که وزیر جهاد کشاورزی اختصاص «کشاورز کارت» به سایر نهادها نیز را پیگیری میکند، اظهار امیدواری کرد هر یک از کشاورزان یک کارت اعتباری داشته باشد و با این کار بتوانیم به رفع مشکل نقدینگی کشاورزان در درجه اول و بخشی از جبران هزینههای تولید کمک کنیم.