آسیب به سلامت مردم با وجود پرستارنماها در کشور

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به ضرورت واگذاری صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ایی به سازمان نظام پرستاری گفت: صدور این پروانه طبق مصوبه دولت باید به عهده سازمان نظام پرستاری باشد.

به گزارش کیوسک خبر دکتر اصغر دالوندی در نشست خبری پیرامون بررسی مسائل و مشکلات روز پرستاری عنوان کرد: بحث نظارت بر بخش‌های خصوصی، سرپایی و ارائه خدمات پرستاران در منزل رها مانده است به این معنا که تعرفه‌ها در منزل بسیار پایین است به طوری که این تعرفه‌ها تنها برای روستاها جوابگو است نه شهرهای بزرگ همچنین نظارت مناسب بر ارائه خدمات در منزل وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه تعرفه‌هایی پایین برای پرستاران و عدم نظارت کافی موجب حضور یک شبه پرستار نماها شده، است، افزود: هزار و ۷۰۰ مجوز به مراکز مشاوره و خدمات پرستاری داده شده است که از این تعداد هزار مرکز فعال وجود دارند اما به دلیل هزینه بالای خدمات پرستاری و عدم درست پوشش بیمه‌ای سبب شده تا این خدمات توسط پرستاران انجام نشود و سلامت مردم به سمت نیروهای غیر حرفه‌ای رود و پرستارنماها رود که می‌تواند هزینه‌های جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد همچنین تعرفه پرستاران در منزل ۱۲ سال است تصویب شده که در حال حاضر در سطح روستاها هم نیست.

دالوندی تاکید کرد: ما از وزارت بهداشت انتظار داریم تا در تصمیم گیری‌های حوزه سلامت جامعه که مربوط به خدمات پرستاری است از سازمان نظام پرستاری کشور نیز مشاوره‌هایی در این خصوص داشته باشند تا خدمات بهتر و تخصصی تری به مردم ارائه شود.

وی با بیان اینکه نیروهای آموزشی در زمینه پرستاری باید توسط نیروهای تخصصی پرستاری صورت گیرد، گفت: رشته اموزش از راه دور توسط وزارت بهداشت صورت گرفته است در صورتی که ما تعداد زیادی نیروی پرستاری داریم که دردانشگا‌های کشور آموزش‌های لازم را دیده اند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری کشور با اشاره به ضرورت واگذاری صلاحیت حرفه‌ای به سازمان نظام پرستاری گفت: حتی حرفه‌هایی همچون آرایشگیری صلاحیت حرفه‌ای توسط خود آن آرایشگاه است اما برای پرستاران که نقش ویژه‌ای برا سلامت جامعه و مردم را دارد بر عهده وزارت بهداشت است در صورتی که به روز کردن خدمات پرستاری و آموزش‌های لازم باید توسط خود سازمان نظام پرستاری صورت گیرد و این امر باید توسط مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری شود.

وی با بیان اینکه کلینیک‌های تخصصی در حوزه پرستاری باید افزایش یابد، گفت: برخی از پرستاران در شهرستان‌ها حتی می‌توانند نقش درمان را نیز داشته باشند لذا باید کلینیک‌های زخم و درد گسترش یابد تا پرستاران بتوانند خدمات بهتری را به مردم ارائه دهند.

دالوندی عنوان کرد: ۹.۳ جامعه ما به سمت سالمندی می‌رود لذا باید زمینه‌های لازم جهت ارائه خدمات لازم به این افراد بدون اینکه کرامت انسانی سالمندان دچار مشکل نشود فراهم شود همچنین از سال ۹۶ تا کنون هیچ نیرویی به بدنه پرستاری افزوده نشده است در صورتی که نیاز مبرم به ۱۲۵ هزار نیروی پرستار داریم.

وی با اشاره به اینکه اینکه  سازمان نظام پرستاری ۱۷۰ هزار عضو و ۱۱۸ هیات مدیره دارد، عنوان کرد: انتخاب دور پنجم‌سال آینده برگزار و مراحل قانونی در این زمینه طی شده و اصلاح قانونی در این زمینه صورت گرفته‌ و تغایرت قانونی مرتفع شده است.

دالوندی در ادامه ضمن انتقاد نسبت به برخی برنامه‌های وزارت بهداشت برای پرستاران گفت: تربیت پرستار بیمارستانی وقتمان را گرفت و سرانجام وزارت بهداشت را قانع کردیم که آن را حذف کنند چراکه هدف و نتیجه‌ای نداشت اما همچنان عده‌ای در وزارت بهداشت بدون بررسی رشته ایجاد می‌کنند در حالی که می‌توان از نظر کارشناسان پرستاری بهره‌مند شد.