کیوسک خبر: رئیس دادگستری استان تهران در بازدید از آرادکوه برای رفع مشکلات این مرکز دفن زباله ضرب الاجل سه ماهه تعیین کرد.
مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه کهریزک در کیلومتر ۲۳ جاده قدیم تهران-قم و در جنوب کهریزک با تولید روزانه ۴۰۰ مترمکعب شیرابه برای سالیان متوالی است که معضلات فراوانی را برای شهر کهریزک و مردم این منطقه ایجاد کرده است.
موضوعِ چالشی پیرامون مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه این است که این مجتمع در سال ۱۳۴۰ برای دفن زباله جمعیت ۵ میلیون نفری تهران ایجاد شده بود که امروز با افزایش جمعیت تهران و بالطبع افزایش زبالههای عادی و به ویژه در ماههای اخیر به واسطه شیوع ویروس کرونا و افزایش زبالههای بیمارستانی دیگر ظرفیت دفع زبالههای پایتخت را ندارد.
انتشار بوی نامطبوع و گاز مِتان، حضور سگهای ولگرد، نفوذ شیرآبههای ناشی از زبالهها به خاک، حضور اتباع بیگانه و افزایش کلونیها تنها گوشهای از معضلات آرادکوه برای ساکنان بخش کهریزک است که نه تنها سلامت مردم که به لحاظ بار روانی نیز اثرات نامطلوبی را برای شهروندان این بخش به همراه داشته است تا جایی که شکایتهای مردمی و مطالبهگری بخشدار کهریزک از عملکرد آرادکوه و اما و اگرها در اجرای طرح انتقال مرکز دفن پسماند آرادکوه نیز باعث نشده که شهرداری تهران تحت تأثیر معیارهای سودآوری، چشم بر روی کهریزک ببندد تا جایی که مجموعه حاکمیتی بخش کهریزک را دست به دامان دستگاه قضایی ساخته و صبح امروز رئیس دادگستری استان تهران را برای بازدید از مجتمع پردازش و بازیافت زباله آرادکوه به همراه مسئولان محیط زیست و شهرداری تهران به منطقه کهریزک کشانده است.
محمدجواد حشمتی رئیس دادگستری استان تهران در حاشیه این بازدید با بیان اینکه محیط زیست متولی اصلی و دستگاه حاکمیتی ما در موضوع حفظ سلامت محیط زیست است اظهار کرد: رفع نگرانی و دغدغه مردم برای ما حائز اهمیت بسیار است و و ما نیز این موضوع را از محیط زیست مطالبهگری خواهیم کرد.
وی بیان کرد: محیط زیست باید راهکارهای قانونی را برای حل معضلات و آسیبهای آرادکوه ارائه دهد، همچنان که شهرداری تهران نیز اعلام آمادگی کرده است که براساس تذکرات محیط زیستی این معضلات را پیگیری و برطرف کند.
رئیس دادگستری استان تهران با اعلام ضربالاجل ۳ ماه برای رفع مشکلات و معضلات آرادکوه افزود: ظرف مدت سه ماه آینده ارزیابی دیگری از این مجتمع خواهیم داشت تا حداقل در کوتاهمدت بتوان بخشی از معضلات را برطرف کرد.
حشمتی سپس با اشاره به تأکیدات بخشدار کهریزک مبنی بر رفع معضل سگهای ولگرد در منطقه تصریح کرد: این موضوع را هم به رئیس حوزه و هم شهرداری تهران منتقل خواهیم کرد تا موضوع را پیگیری کنند؛ چرا که در عین رعایت حقوق حیوانات باید این موضوع ساماندهی شود.