بنابه گفته دانشمندان دانشگاه ساوتهمپتون در بریتانیا، خطر چاق شدن کودکان ممکن است از همان زمانی که در رحم مادر هستند، شروع شود. نوع رژیم غذایی مادر، هنگام بارداری، موجب تغییرات ژنتیکی در جنین میشود.
به گزارش کیوسک خبر، از دیلیمیل، دانشمندان بریتانیایی با بررسی نمونه خون بند ناف هزار و ۵۰۰ جنین دریافتند، زمانی که مادرها هنگام بارداری دچار اضافهوزن میشوند، تغییرات وراژنی – تغییر در DNA- جنینهایشان رخ میدهد. در تغییرات وراژنی معمولا عوامل خارجی یا محیطی روی روشن یا خاموش شدن برخی ژنها اثر میگذارد.
این تغییرات باعث میشود، سلولهایی در بدن کودک رشد کند که بعدها روی چگونگی ذخیره چربی در بدنشان تاثیر بگذارد.
نتایج تحقیق دانشمندان بریتانیایی، نشان میدهد که بررسی وضعیت ژنتیکی جنینها، نوزادان و کودکان ضروری است تا بتوان در آینده، پیش از آنکه دیر شود، وزنشان را کنترل کرد.
با بررسی تغییرات وراژنی قابل شناسایی در جنین و کودک متولد شده، می توان سلامت آنها را هنگام رشد، تضمین کرد. همچنین این تحقیق روی ارتباط سلامت مادر، هنگام بارداری، با سلامت آینده کودک تاکید میکند. در ضمن با این نوع آزمایشها میتوان مشکلات احتمالی که سلامت کودک را در سالهای بعد به خطر میاندازد را شناسایی کرد.
محققان دانشگاه ساوتهمپتون، نمونه خون بند ناف هزار و ۵۰۰ جنین و همچنین خون آنها را به صورت دورهای تا ۶ سال بعد زندگیشان، بررسی کردند. آنها نگاهی به ژن SLC6A4، که حال روحی و اشتها را تنظیم میکند، انداختند. تمام ما انسانها با مجموعهای از ژنها متولد میشویم که عوامل محیطی آنها را تغییر داده و باعث میشوند که عملکرد بدنمان دستخوش تغییر شود.
محققان متوجه شدند، کودکانی که ژن SLC6A4 در آنها ضعیف بوده و دچار جهش شده است، بیش از کودکان دیگر چاق میشوند. آنها با بررسی بیشتر به این نتیجه رسیدند، مادرانی که در دوران بارداری، چاق می شوند، به ویژه در اولین بارداریشان، کودکانی با جهش ژنی در ژن SLC6A4، خواهند داشت.
خوشبختانه این تغییرات ژنتیکی دایمی نیستند و میتوان با پیروی از رژیم غذایی مناسب، ورزش، کاهش اضطراب، اثرات منفی این جهش ژنتیکی را معکوس کرد.