کیوسک خبر: پارلمان ترکیه روز پنجشنبه لایحه ای را تصویب کرد که اعزام نیروهای نظامی این کشور به لیبی را مجاز میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «مصطفی شنتوپ» رئیس پارلمان ترکیه روز پنجشنبه اعلام کرد که نمایندگان پارلمان لایحه اعزام نیروی نظامی به لیبی با هدف از حمایت از دولت وفاق ملی این کشور را تصویب کردهاند.
بنا به اعلام رئیس پارلمان ترکیه، ۳۲۵ نماینده به این لایحه رای مثبت و ۱۸۴ نفر رای منفی دادند.
تصویب لایحه پیشنهادی رجب طیب اردوغان نیازمند آرای دوسوم پارلمان ۶۰۰ نفره ترکیه بود و حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان و همچنین حزب حرکت ملی به رهبری دولت باغچلی از پیش با آن موافق بودند.
تصویب این لایحه به دولت ترکیه اجازه میدهد دربارهٔ میزان و زمان اعزام نیرو به لیبی با توجه به نظرش عمل کند.
به رأی گذاشتن لایحه اعزام نیروی نظامی ترکیه به لیبی پس از آن صورت میگیرد که منابع خبری اعلام کردند، یک مقام دولت وفاق ملی لیبی رسماً از ترکیه درخواست کمک نظامی برای مقابله با حمله نیروهای «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش دولت شرق لیبی به طرابلس (پایتخت) را کرده است.
این درخواست یک هفته پس از آن اعلام شد که نیروهای تحت امر حفتر از ۲۱ آذرماه موج دوم حملات خود به طرابلس، پایتخت دولت وفاق ملی را آغاز کردهاند.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه (۵ دی ماه) اعلام کرده بود، کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی ماه آینده به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.
اردوغان همچنین گفته بود، پارلمان احتمالا هشتم یا نهم ژانویه ۲۰۲۰ (۱۸-۱۹ دی) مجوز اعزام نیروی نظامی ترکیه به لیبی را صادر میکند.
ترکیه و لیبی ششم آذر ماه و در جریان سفر فایز السراج رئیس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با اردوغان دو قرارداد مهم امضا کردند.
توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.
توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیهای مشترک تاکید کردند که امضای این ۲یادداشت تفاهم درباره همکاری امنیتی و حریم دریایی میان ترکیه و دولت وفاق لیبی هیچ اثر قانونی ندارد.
تحلیلگران مسائل لیبی بر این باورند که بازیگران خارجی در این کشور در دو طرف درگیری نقش فعالی را ایفا میکنند، امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند، درحالی که ترکیه، قطر، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت “فایز السراج” در غرب لیبی هستند.