بسیاری از کارشناسان امنیتی به تازگی دریافتهاند که بدافزار جدیدی در پلتفرم فروشگاه آنلاین گوگل پلی استور وجود دارد که ارزرمزهای موجود در کیف پول مجازی کاربران را به سرقت می برده است.
به گزارش کیوسک خبر، ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده خیلی زودتر از آن چیزی که تصور میشد، در میان مردم و کاربران در فضای اینترنت به محبوبیت و شهرت بالایی دست یافته به گونهای که بسیاری از کاربران و سازمانها از این طریق توانستند ثروت بسیاری را به دست بیاورند.
همزمان با استقبال بینظیری که از استخراج این ارزهای دیجیتال شد، بسیاری از هکرها و مجرمان سایبری نیز به منظور استخراج بیت کوین ماینینگ، از حسابهای کاربری، مرورگرهای اینترنتی و دستگاههای متصل به اینترنت کاربران (گوشی همراه و رایانه) به رایانه و دستگاههای الکترونیکی آنها نفوذ یافته و از اطلاعات شخصی آنها سوءاستفاده کرده و به سرقت ارزهای دیجیتال استخراج شده میپردازند.
بر اساس گزارش وب سایت coin desk، حالا به تازگی محققان فعال در حوزه امنیت سایبری عنوان کردهاند که هکرها و مجرمان سایبری با انتشار یک بدافزار جدید و خطرناک در پلتفرم فروشگاه آنلاین و اینترنتی گوگل پلی استور، حجم زیادی از ارز رمزهای دیجیتال استخراج شده کاربران را از کیف پولهای مجازی به سرقت بردهاند.
این کارشناسان که در حوزه امنیت سایبری فعالیت میکنند، به تازگی کشف کرده و دریافتهاند که اپلیکیشنی در گوگل پلی استور منتشر شده و در دسترس کاربران گوشیهای اندرویدی قرار گرفته است که به نظر میرسد یک برنامه کاربردی است، اما در واقع خود یک بدافزار است که ارزهای دیجیتال رمزنگاری شده و استخراج شده کاربران را به سرقت میبرد.
گفته میشود این بدافزار در پوشش یک اپلیکیشن تحت عنوان متا ماسک پنهان شده است ولی در حقیقت به سرقت اطلاعات کاربران و همچنین نفوذ به حریم شخصی آنها می پرداخته است.
با اعلام این گزارش، به نظر میرسد که گوگل به منظور بررسی و مقابله با سرقت ارز رمزهای استخراج شده کاربران و نفوذ هکرها و مجرمان سایبری به کیف پولهای مجازی آنها این اپلیکیشن را از گوگل پلی استور حذف کرده است.
تمایز فاحشی که ارزهای دیجیتالی رمزنگاری شده با ارزهای معمولی جهانی دارند آن است که مبدا و مقصد مبادلات تجاری را نمایان نمیکنند و به همین خاطر است که دولتهای بسیاری در سراسر جهان بر این باورند که افراد با استفاده از این ارز، میتوانند به تجارتهای غیرقانونی و غیرمجاز همچون تجارت اسلحه و تجهیزات تروریستی و قاچاق دارو و مواد مخدر مبادرت ورزند.
در ماههای اخیر حملات سایبری بسیاری به مراکز بزرگ استخراج و سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال همچون کوین چک شد که به گفته تحلیلگران، به دلیل همین نفوذ بدافزارهای خطرناک بوده است و گفته شد هکرها موفق شدند ۵۳۲ میلیون دلار از سرمایههای این مرکز را به سرقت ببرند. در سال ۲۰۱۴ میلادی هم یکی دیگر از بزرگترین مراکز مبادلاتی بیت کوین در آن زمان، پس از آنکه ۴۵۰ میلیون دلار از سرمایههایش را از دست داد، اعلام ورشکستگی کرد.