عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: بسیاری از کارشناسان معتقدند کمبود آب کشور ارتباطی با کاهش نزولات جوی و آبهای زیرزمینی ندارد و عمده علت آن عدم توزیع عادلانه آبها بر اساس یک آمایش سرزمینی است، بنابر این تهیه سند آمایش آب ضمن توزیع عادلانه، از اسراف آن نیز جلوگیری میکند.
به گزارش کیوسک خبر، سید حسین نقوی حسینی در خصوص ضرورت تهیه سند آمایش آب گفت: بسیاری از کارشناسان معتقدند کمبود آب کشور ارتباطی با کاهش نزولات جوی و آبهای زیرزمینی ندارد و عمده علت آن عدم توزیع عادلانه آبها بر اساس یک آمایش سرزمینی است، بنابراین تهیه سند آمایش سرزمینی برای آب ضمن توزیع عادلانه، از اسراف آن نیز جلوگیری میکند.
وی افزود: بر اساس سند آمایش آب، بهره برداری از منابع آبی در خصوص فعالیتهای کشاورزی و صنعتی در مناطق کم آب ممنوع میشود و تنها صنایعی مجاز به فعالیت میشوند که نیاز به آب زیادی ندارند. به عنوان مثال اصفهان در حال حاضر با کمبود شدید آب مواجه است اما بزرگترین صنایع فولادی کشور که همه آب برهای بزرگی هم هستند در این شهر احداث شدهاند که امری غلط است.
این نماینده مردم در مجلس دهم اظهار کرد: به دلیل فقدان سند بالادستی مدون و کارآمد، همواره در مباحث تخصیص، انتقال و نحوه بهره برداری از منابع آبی در کشور با چالش هایی مواجه بوده است، به عنوان مثال در محلی که آب شرب و کشاورزی آن هم با مشکل مواجه است نباید صنایع آببر احداث شود، بنابراین مدیریت درست و دقیق منابع آبی کشور نیازمند تهیه سند آمایش آب است.
نقوی حسینی با بیان اینکه سند آمایش آب ضمانت اجرایی دارد افزود: برنامههای بسیاری در دست دولت است که متاسفانه به صورت کامل اجرایی نمیشوند اما اگر دولت بخواهد پاسخگوی مسائل آب باشد، باید در راستای توزیع عادلانه آب اقدام عملی کرده و تناسب بین تولید و مصرف آب را ایجاد کند.